Β. Ντομπρόβσκις: Να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα

«Είναι καιρός να προχωρήσουμε στην εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Eρωτηθείς αν η πορεία υλοποίησης των προαπαιτούμενων από την πλευρά της Ελλάδας κρίνεται ικανοποιητική, ο Β. Ντομπρόβσκις απάντησε ότι η Επιτροπή πιστεύει πως η Ελλάδα έχει εκπληρώσει όλες τις δεσμεύσεις της τόσο στο δημοσιονομικό σκέλος, όπου υπάρχει υπεραπόδοση σε σχέση με τους στόχους, όσο και στο διαρθρωτικό σκέλος των μεταρρυθμίσεων.

«Πιστεύουμε ότι τώρα είναι ώρα να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης», ανέφερε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι η αβεβαιότητα έχει ήδη αρνητικά αποτελέσματα στην ελληνική οικονομία και δεν υπάρχει κανένας λόγος γι’ αυτό.

Σε ό,τι αφορά τα μέτρα ελάφρυνσης του χρέους, ο Β. Ντομπρόβσκις είπε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και ότι η απόφαση ανήκει στους πιστωτές της Ελλάδας (δηλαδή των κρατών-μελών) και όχι της Επιτροπής. «Είναι σημαντικό να κλείσουμε τη δεύτερη αξιολόγηση και να προχωρήσουμε με την εκταμίευση της επόμενης δόσης για να δείξουμε ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι σε τροχιά και ότι η ελληνική οικονομία ανακάμπτει», ανέφερε τέλος ο Β. Ντομπρόβσκις.

Check Also

Ο Σουλτάνος σε αμηχανία: Fake ραντεβού μπροστά στην ευρωπαϊκή απομόνωση

Περισσότερα από τα προσδοκόμενα, γεωπολιτικά αποτελέσματα παρήγαγε η 8η Σύνοδος των χωρών- μελών του ευρωπαϊκού …

Eλλάδα-κορωνοϊός: Ήρθε η ώρα για την τρίτη δόση – Αύριο οι ανακοινώσεις

Εφτασε η ώρα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε άτομα …