Βρυξέλλες σε Αθήνα: Ψηφίστε εδώ και τώρα τα συμφωνηθέντα

Κορυφαίοι παράγοντες της Ευρωζώνης ασκούν ισχυρές πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση για να «περάσει» γρήγορα τα μέτρα τα οποία συμφωνήθηκαν τη Δευτέρα και να ακολουθήσει η εκταμίευση της δόσης, ώστε η χώρα να αποπληρώσει τις δανειακές της υποχρεώσεις.

Αυτό αναφέρουν οι «Financial Times» σε δημοσίευμά τους.

Νωρίτερα σήμερα είχε προηγηθεί «διαρροή» από την Κομισιόν από Ευρωπαίο αξιωματούχο, ο οποίος τόνισε σε δημοσιογράφους ότι η ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί φέτος κοντά στο 2% και όχι στο 2,7% όπως προεξοφλεί ο προϋπολογισμός ή στο 2,4% όπως έχει εκτιμήσει η ίδια η Επιτροπή.

Να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση πρέπει να νομοθετήσει και να εφαρμόσει ένα «πακέτο» 140 προαπαιτούμενων για να λάβει τα κεφάλαια από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας.

Το οικονομικό επιτελείο επισημαίνει ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει, ωστόσο υπάρχουν ορισμένα θέματα που μοιάζουν να καθυστερούν αρκετά όπως οι μεταρρυθμίσεις τον τομέα της υγείας, η ενίσχυση της ανεξαρτησίας ορισμένων νέων αρχών ελέγχου αλλά και αλλαγές στην αγορά εργασίας.

Τα παραπάνω πρέπει να καλυφθούν έως τις 18 Μαΐου, με σκοπό ο Ευκλείδης Τσακαλώτος να πάει στο Eurogroup στις 22 Μαΐου και να λάβει την πολιτική συμφωνία για να ολοκληρωθεί η β’ αξιολόγηση και να εκταμιευθεί η δόση.

Check Also

Ο Σουλτάνος σε αμηχανία: Fake ραντεβού μπροστά στην ευρωπαϊκή απομόνωση

Περισσότερα από τα προσδοκόμενα, γεωπολιτικά αποτελέσματα παρήγαγε η 8η Σύνοδος των χωρών- μελών του ευρωπαϊκού …

Eλλάδα-κορωνοϊός: Ήρθε η ώρα για την τρίτη δόση – Αύριο οι ανακοινώσεις

Εφτασε η ώρα για τη χορήγηση της τρίτης δόσης εμβολίων κατά της Covid-19 σε άτομα …