Βρετανός ποδηλάτης κατέρριψε το ρεκόρ ταχύτητας με 280 χλμ. την ώρα! (Video)

Το ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο κατέρριψε ένας Βρετανός ποδηλάτης με το αυτοσχέδιο ποδήλατό του το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Νιλ Κάμπελ έτρεξε πιο γρήγορα και από τον άνεμο, πιάνοντας πάνω στο πετάλι τα 280,5 χλμ/ω, καταρρίπτοντας έτσι ένα ρεκόρ που κρατούσε από το μακρινό 1995.

Φυσικά, το ρεκόρ αυτό αφορά σε όριο ταχύτητας που επιτυγχάνεται εφόσον ο ποδηλάτης πάρει ώθηση από κάποιο μηχανοκίνητο όχημα.

Εν προκειμένω, ο Κάμπελ έδεσε το ποδήλατό του στο πίσω μέρος μιας πόρσε η οποία του έδωσε την απαραίτητη ώθηση. Εκείνος θα έπρεπε να κρατήσει τον ρυθμό και την ταχύτητα του ποδηλάτου, εφόσον αυτό αποσυνδεόταν από το αυτοκίνητο για μόλις (σχηματικά το μόλις) 200 μέτρα.

Το ρεκόρ ταχύτητας με ποδήλατο του 1995 που καταρρίφθηκε
Πριν από αυτό, ο Ολλανδός Φρεντ Ρομπελμπεργκ ήταν εκείνος που κρατούσε το ρεκόρ από το 1995, όταν και είχε φτάσει με τον ίδιο τρόπο ταχύτητα 268,8 χλμ/ω. Ο Νιλ Κάμπελ δεν είναι αθλητής, αλλά αρχιτέκτονας στο επάγγελμα. Ωστόσο, όπως φαίνεται λατρεύει την ταχύτητα και το ποδήλατο. Μέχρι το Σάββατο, όταν και έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ, ήταν ο «πρωταθλητής» ταχύτητας με ποδήλατο στην Ευρώπη, με 239χλμ/ω σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στο σχετικό δημοσίευμα του euronews.

Check Also

Σπαλιάρας: Ανέβηκε στις …7,500 ο αριθμός των γυναικών που κοιμήθηκε…. (ΒΙΝΤΕΟ)

Share Twitter Το τερμάτισε ακόμα μια φορά, ο Γιάννης Σπαλιάρας… Με νέο ρεκόρ αυτή τη …

Αυστραλία: Κροκόδειλος επιτέθηκε σε δασοφύλακα (ΒΙΝΤΕΟ)

Share Twitter Η κίνηση που τον έσωσε από τα σαγόνια του «Τον έσπρωξα όσο πιο …