Βρετανία: Χαλαρώνουν τα βασικότερα μέτρα για τον κορωνοϊό

Τις μάσκες μπορούν να βγάλουν οι Βρετανοί που βρίσκονται σε εσωτερικούς χώρους αφού η χρήση της από σήμερα δεν είναι υποχρεωτική, με την κυβέρνηση του Λονδίνου να εφαρμόζει τη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας της νόσου Covid.

Eπιπλέον, δεν θα συνιστάται επισήμως η τηλεργασία και το υγειονομικό πιστοποιητικό δεν θα επιβάλλεται πλέον για την πρόσβαση σε νυκτερινά κέντρα και μεγάλες συναθροίσεις.

Τις σχετικές ανακοινώσεις είχε κάνει την προηγούμενη εβδομάδα ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον, ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων.

Η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων στη Βρετανία έρχεται εν μέσω μιας δύσκολης περιόδου για τον πρωθυπουργό της χώρας καθώς ο ίδιος βρίσκεται κάτω από συνεχή πίεση για την παραίτησή του με αφορμή το σκάνδαλο «Coronagate» που στοιχειώνει τη Ντάουνινγκ Στριτ.

Σε ότι αφορά την άρση των βασικότερων μέτρων στη Βρετανία, υπάρχουν και εξαιρέσεις, όπως επισημαίνει ο βρετανικός Τύπος.

-︎ Στο Λονδίνο, οι μάσκες εξακολουθούν να είναι υποχρεωτικές σε τρένα και λεωφορεία.
-︎ Ορισμένα σούπερ μάρκετ ζητούν από τους πελάτες τους να φορούν μάσκα.

«Τα εμβόλια και τα αντιιικά μας φάρμακα διασφαλίζουν ότι έχουμε μερικές από τις ισχυρότερες άμυνες στην Ευρώπη και μας επιτρέπουν να επιστρέψουμε προσεκτικά στο Σχέδιο Α, αποκαθιστώντας περισσότερες ελευθερίες σε αυτή τη χώρα», δήλωσε σχετικά ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Σαγίντ Τζαβίντ και πρόσθεσε:

«Καθώς μαθαίνουμε να ζούμε με τη νόσο COVID, πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι ότι αυτός ο ιός δεν θα εξαφανιστεί, οπότε αν δεν το έχετε κάνει ήδη, ελάτε για την πρώτη, τη δεύτερη ή την ενισχυτική δόση του εμβολίου».

Check Also

Γκάφα Τζορτζ Μπους: «Αδικαιολόγητη η εισβολή στο Ιράκ, εννοώ στην Ουκρανία» (Video)

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, καταδίκασε τη «βάναυση» και «αδικαιολόγητη» εισβολή στο Ιράκ …

Ιαπωνία: Tου έδωσαν από λάθος επίδομα 338.000 ευρώ και τα έφαγε στον διαδικτυακό τζόγο!

Συνελήφθη ο Ιάπωνας ο οποίος κατηγορείται ότι σπατάλησε σε διαδικτυακά καζίνο 338.000 ευρώ τα οποία …