Βρετανία: Στο 91% των βρετανικών κρουσμάτων η Ινδική μετάλλαξη «Δέλτα»

Τη μεγάλη διασπορά που έχει το στέλεχος «Δέλτα» του κορωνοϊού στη Βρετανία σήμερα, παραδέχτηκε ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, στις εξηγήσεις που έδωσε ενώπιον ειδικής επιτροπής του βρετανικού κοινοβουλίου για τη διαχείριση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Χάνκοκ είπε πως το στέλεχος «Δέλτα» που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία, βρίσκεται πλέον στο 91% των βρετανικών κρουσμάτων, ενώ όταν ρωτήθηκε γιατί η κυβέρνηση Τζόνσον δεν έκλεισε νωρίτερα τα σύνορα με την ασιατική χώρα, ώστε να περιοριστεί η είσοδος μεταλλάξεων από εκεί, απάντησε πως «δεν κλείσαμε νωρίτερα τα σύνορα, καθώς δεν είχαμε επαρκή δεδομένα σχετικά με τους κινδύνους αυτών των μεταλλάξεων».

Ακόμη, ο Χάνκοκ επισήμανε πως στόχος της κυβέρνησης Τζόνσον είναι η ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά των μεταλλάξεων «το συντομότερο δυνατό», σημειώνοντας πως «επιθυμούμε να έχουμε εμβόλιο για τις μεταλλάξεις και σχετικές θεραπείες μέσα σε 100 μέρες από την εμφάνισή τους».

Ο Βρετανός υπουργός Υγείας δεν αρνήθηκε, τέλος, την πιθανότητα για νέα lockdowns και επαναφορά μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης
, σε περίπτωση που η διασπορά από κάποια μετάλλαξη είναι μεγάλη

Check Also

Φήμες για αλλαγή ονόματος του Facebook – Επικοινωνία μέσω εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας

Το Facebook σχεδιάζει να λανσάρει τον εαυτό του με νέο όνομα την επόμενη εβδομάδα, σύμφωνα …

Λιμάνι της Νέας Υόρκης: «Η ψυχή του νερού» – Το τεράστιο λευκό γλυπτό που κάνει μια… δήλωση

Ένα πανύψηλο άγαλμα ενός γυναικείου κεφαλιού με τον δείκτη να πιέζει τα χείλη βλέπει τώρα …