Βρετανία: Ο Εντ Σίραν αναδείχτηκε «Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας

Επίσημος Κορυφαίος Καλλιτέχνης της Δεκαετίας για το Ηνωμένο Βασίλειο» αναδείχθηκε ο τραγουδιστής και συνθέτης Εντ Σίραν, έπειτα από μια κορυφαία εντυπωσιακή άνοδο στο μουσικό στερέωμα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Εταιρείας των Επίσημων Τσαρτς.

Η παγκόσμια επιτυχία του με τίτλο “Shape of You” -η οποία πέρασε 14 εβδομάδες στην πρώτη θέση των charts το 2017- επίσης αναδείχτηκε τραγούδι της δεκαετίας.

Ο Βρετανός καλλιτέχνης, που έχει βραβευτεί με Grammy τέσσερις φορές, τιμήθηκε ακόμη με το «Επίσημο Βραβείο Κατάρριψης Ρεκόρ των Charts» έχοντας τα περισσότερα σινγκλς και άλμπουμς που έφθασαν στη πρώτη θέση και περνώντας τις περισσότερες εβδομάδες -79- στην πρώτη θέση, κατά το διάστημα 2010-2019, πρόσθεσε η Εταιρεία των Επίσημων Τσαρτς, η οποία συντάσσει την εβδομαδιαία λίστα των βρετανικών τσαρτς.

Άλλοι καλλιτέχνες που έχουν τιμηθεί με το ίδιο βραβείο στο παρελθόν είναι ο Πολ Μακάρτνεϊ και ο Τζάστιν Μπίμπερ.

«Ο Εντ κυριαρχεί στ΄αλήθεια εδώ και μια δεκαετία και επάξια λαμβάνει αυτό το εκπληκτικό νέο βραβείο», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της εταιρείας Μάρτιν Τάλμποτ.

«Στην αρχή της δεκαετίας ήταν ένας ελάχιστα γνωστός (παρότι έχαιρε μεγάλης εκτίμησης) 18αρης από το Σάφολκ, αλλά ο κατάλογος των επιτευμάτων του έκτοτε είναι πραγματικά εντυπωσιακός. Σήμερα έχει καθιερωθεί σταθερά ανάμεσα στα υψηλότερα επίπεδα των παγκόσμιων αστέρων της μουσικής».

Ο Σίραν, ο οποίος σήμερα είναι 28 ετών, περιλήφθηκε για πρώτη φορά στα charts του Ηνωμένου Βασιλείου το 2011 με το πρώτο του σινγκλ με τίτλο “The A Team”. Έκτοτε οκτώ σινγκλς του έφθασαν στην πρώτη θέση των βρετανικών τσαρτς.

Check Also

ΗΠΑ: Ξύλο μεταξύ παικτών σε αγώνα μπέιζμπολ… (Video)

Share Twitter Η κατάσταση ξέφυγε από κάθε έλεγχο στις ΗΠΑ σε αγώνα μπέιζμπολ. Στην αναμέτρηση …

Βηρυτός: Δείτε την έκρηξη σε αργή κίνηση..! (Video)

Share Twitter Ένα νέο slow motion βίντεο δείχνει την στιγμή που η έκρηξη συγκλόνισε το …