Βρετανία – Κορωνοϊός: Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για πάντα

Βρετανία – Κορωνοϊός: Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για πάντα

Επιστημονικός σύμβουλος της κυβέρνησης δήλωσε πως ο κορονοϊός δεν είναι πιθανόν να εξαφανιστεί

Ένας Βρετανός επιστήμονας που συμμετέχει στην επιτροπή η οποία συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση για την πανδημία, δήλωσε ότι ο κορονοϊός θα είναι εδώ για «πάντα» καθώς είναι απίθανο να εξαλειφθεί αν και ένα εμβόλιο θα βοηθήσει να βελτιωθεί η κατάσταση.

Η Βρετανία, όπως και άλλες χώρες στην Ευρώπη, βρίσκεται τώρα εν τω μέσω μιας αναζωπύρωσης των μολύνσεων από COVID-19, με μεγάλο μέρος της χώρας να έχει τεθεί υπό καθεστώς τοπικών περιορισμών και με περισσότερα από 21.000 ημερήσια περιστατικά μόλυνσης να καταγράφονται.

«Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτόν τον ιό για πάντα. Υπάρχουν πολύ μικρές πιθανότητες να εξαλειφθεί», δήλωσε ενώπιον του Κοινοβουλίου ο Τζον Έντμουντς, μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Ομάδας για Περιπτώσεις Έκτακτης Ανάγκης (SAGE).

Αν και ο κορονοϊός θα βρίσκεται εδώ επ΄αόριστον, ο Έντμουντς είπε πως η προοπτική ενός εμβολίου προς τα τέλη του χειμώνα θα ήταν καλό να επηρεάσει τη στρατηγική της κυβέρνησης τώρα.

«Αν υπάρξουν εμβόλια στο κοντινό μέλλον, κατά την άποψή μου, θα ήταν καλό να προσπαθήσουμε και να κρατήσουμε τα περιστατικά όσο χαμηλά μπορούμε τώρα, επειδή θα μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εμβόλια στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον», είπε.

Ο Έντμουντς είπε πως το Ηνωμένο Βασίλειο έπαιξε «έξυπνο παιχνίδι» επενδύοντας σε διαφορετικά εμβόλια κατά του κορονοϊού. Η Βρετανία έχει υπογράψει συμφωνίες εφοδιασμού για έξι διαφορετικά εμβόλια κατά της COVID-19, με 340 εκατομμύρια δόσεις διαφορετικών τεχνολογιών να έχουν εξασφαλιστεί.

«Νομίζω ότι θα είμαστε σε ικανοποιητική θέση σε μερικούς μήνες», είπε. «Δεν νομίζω ότι θα εμβολιάσουμε τους πάντες αλλά για να ξεκινήσουμε, ίσως τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, τους υγειονομικούς κ.ο.κ.», είπε.

Check Also

Κλιματική αλλαγή – Η Γκρέτα Τούνμπεργκ και 600 νέοι στη δικαιοσύνη κατά της Σουηδίας

Περισσότεροι από 600 νέοι, μεταξύ των οποίων η ακτιβίστρια για το κλίμα Γκρέτα Τούνμπεργκ, προσέφυγαν …

Πούτιν σε μητέρες στρατιωτών: «Συμμεριζόμαστε τον πόνο σας» (Video)

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συνάντησε μητέρες στρατιωτών που πολεμούν στην Ουκρανία και τους είπε …