Βρετανία: «Εκρηξη» των online πωλήσεων…

Οι πωλήσεις προϊόντων που σχετίζονται με το λιανεμπόριο στο Ηνωμένο Βασίλειο αυξήθηκαν τον Οκτώβριο για έκτο συνεχή μήνα, ενισχύοντας τη ζήτηση κυρίως σε είδη οικιακής χρήσης και πολυκαταστήματα.

Το γραφείο εθνικής στατιστικής αναφέρει πως σύμφωνα με τις εκθέσεις επιχειρήσεων η αύξηση αυτή οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους καταναλωτές οι οποίοι ξεκίνησαν νωρίτερα τις χριστουγεννιάτικες αγορές τους. Το γεγονός αυτό είναι αποτέλεσμα κυρίως της ανησυχίας των πολιτών σχετικά το lockdown αλλά και το κλείσιμο καταστημάτων.

Τον Οκτώβριο, και ενώ ειδικοί ανέμεναν μείωση της τάξεως του 0,3%, ο όγκος των αγαθών που πωλήθηκαν σε φυσικά και διαδικτυακά καταστήματα αυξήθηκε κατά 1,2% από τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν την Παρασκευή.

Οι περισσότεροι τομείς λιανικής έχουν πλέον ανακάμψει φτάνοντας στα επίπεδα που βρίσκονταν πριν την έναρξη της πανδημίας, εκτός από τα είδη ένδυσης και τα καύσιμα. Οι διαδικτυακές αγορές, έχουν αυξηθεί σημαντικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας, μάλιστα σε σύγκριση με τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν κατά 45%.

 

Υπάρχουν όμως αρκετοί κίνδυνοι που σχετίζονται με τη ζήτηση των καταναλωτών. Η αισιοδοξία των νοικοκυριών φαίνεται να παραμένει συγκρατημένη πριν από την περίοδο των διακοπών – την πιο σημαντική περίοδο για τους καταστηματάρχες, σύμφωνα με μια ξεχωριστή έκθεση της GfK η οποία δημοσιεύτηκε την Παρασκευή. Νωρίτερα αυτό το μήνα, η αλυσίδα παντοπωλείων J Sainsbury Plc δήλωσε ότι κλείνει 420 καταστήματα και ξεκινά να εφαρμόζει ένα σχέδιο αναδιάρθρωσης θέσεων εργασίας για την επίτευξη της κερδοφορίας.

Η Τράπεζα της Αγγλίας προσπάθησε να αυξήσει τα κίνητρα αυτόν τον μήνα εν αναμονή της ύφεσης του τέταρτου τριμήνου. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν ότι το μέλλον είναι ιδιαίτερα αβέβαιο τόσο λόγω της πανδημίας όσο και της αποχώρησης Ηνωμένου Βασιλείου από την ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης την 1η Ιανουαρίου.

Check Also

Το μήνυμα Μπάιντεν στους Αμερικανούς: «Έρχεται βοήθεια»

Share Twitter O νεοεκλεχθείς πρόεδρος των ΗΠΑ Tζο Μπάιντεν παρουσίασε το οικονομικό του επιτελείο την …

Αυτή είναι η πρώτη χώρα που το σερβίρει σε εστιατόριο… τεχνητό κρέας από το εργαστήριο

Share Twitter Η Eat Just, εταιρεία παρασκευής υποκατάστατων κρέατος και αυγών κατάφερε να λάβει έγκριση …