Βραζιλία: Απεργία στα αεροδρόμια του Ρίο

Νέα απεργία, αυτή τη φορά στα αεροδρόμια του Ρίο ντε Τζανέιρο, λίγο πριν την έναρξη του Παγκόσμιου Κυπέλλου.

Το συνδικάτο του προσωπικού εδάφους των τριών αεροδρομίων στο Ρίο ντε Τζανέιρο ανακοίνωσε την έναρξη 24ωρης απεργίας από την Τετάρτη το βράδυ, που όμως σύμφωνα με τις αναφορές θα έχει μικρή συμμετοχή και θα επηρεάσει μόλις το 20% των εργαζομένων.

Απαιτώντας υψηλότερους μισθούς και βελτίωση των συνθηκών εργασίας των μελών του, το συνδικάτο Inter Simarj, αποφάσισε την 24ωρη απεργία και ενώ χιλιάδες τουρίστες συρρέουν στη Βραζιλία εν όψει της έναρξης του Παγκοσμίου Κυπέλλου που ξεκινά σήμερα Πέμπτη με τον αγώνα της Βραζιλίας με την Κροατία στο Σάο Πάολο.

Η απεργία έχει προκηρυχθεί στο αεροδρόμιο Σάντος Ντουμόντι που εκτελεί εσωτερικές πτήσεις, στο αεροδρόμιο Αντόνιο Κάρλος Τζομπίμπ όπου πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις και στο αεροδρόμιο Γιαρκαραποακούα όπου σταθμεύουν τα αεροταξί.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα G1 Globo το 80% του προσωπικού εδάφους θα εργαστεί κανονικά.

Η Εθνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας ανέφερε σε ανακοίνωσή της που μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι παρακολουθεί την κατάσταση και τις πιθανές επιπτώσεις τονίζοντας ότι οι αεροπορικές εταιρείες έχουν προετοιμάσει σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Εν τω μεταξύ σε αντίθεση με τους εργαζόμενους στο προσωπικό εδάφους των αεροδρομίων του Ρίο ντε Τζανέιρο οι εργαζόμενοι του μετρό στο Σάο Πάολο ψήφισαν την Τετάρτη για τη λήξη της απεργίας τους.

Check Also

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση στη Ρωσία των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα

Ο Πούτιν υπέγραψε την προσάρτηση στη Ρωσία των περιοχών Ντονέτσκ, Λουχάνσκ, Ζαπορίζια και Χερσώνα Ο …

Κάστρο Ουίνδσορ: Στην ουρά πολίτες για να επισκεφθούν τον τάφο της Βασίλισσας

Κάστρο Ουίνδσορ: Στην ουρά πολίτες για να επισκεφθούν τον τάφο της Βασίλισσας Εκατοντάδες πολίτες βρέθηκαν …