Βραδιά “Κοιμάμαι με τους άστεγους” στην Αθήνα!

Να περάσουν μία νύχτα στο δρόμο καλεί τους πολίτες η «Κλίμακα» που διοργανώνει για όγδοη συνεχή χρονιά σήμερα, Παρασκευή, από τις 6:00 μ.μ. έως τις 8:00 π.μ. στην πλατεία Κλαυθμώνος βραδιά «Sleep Out».
Πρόκειται για μία εκδήλωση συμβολικής συμπαράστασης στους αστέγους που πραγματοποιείται μαζί με τους αστέγους, με στόχο την αφύπνιση και την κινητοποίηση της Πολιτείας και των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των αστέγων ως ένα ιδιαίτερο κοινωνικό ζήτημα που απαιτεί πολιτικό σχεδιασμό και οργανωμένη δράση.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθούν διάφορες δράσεις, όπως ενημέρωση για το πρόβλημα των αστέγων και τις υπηρεσίες του Προγράμματος Στήριξης Αστέγων της «Κλίμακας», προβολή σχετικών ταινιών, καθώς και καλλιτεχνικά δρώμενα όπως συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις, έκθεση φωτογραφίας κ.λπ.
Η αυλαία της φετινής εκδήλωσης «Sleep out» προγραμματίζεται να ανοίξει με πορεία αστέγων προς την Βουλή. Για πρώτη φορά στην ιστορία της «άστεγης» πραγματικότητας στην Ελλάδα, οι άστεγοι θα συμμετέχουν σε μια δική τους συλλογική προσπάθεια να ενώσουν τη φωνή και τη δύναμή τους για την διεκδίκηση του δικαιώματος στη στέγη και την αξιοπρεπή διαβίωση.
Στην πλαίσιο της εκδήλωσης θα εμφανιστούν οι καλλιτέχνες: Δημήτρης Πουλικάκος και Οι Άσσοι του Καράτε Νο2, Μαριέττα Φαφούτη, Μανώλης Ρακιντζής και Σταύρος Κυπραίος, Φλος Ρουαγιάλ

Check Also

Ελλάδα: Δωρεάν τεστ στους εμβολιασμένους και περισσότερα rapid test για τους ανεμβολίαστους εξετάζει η κυβέρνηση

Κάθε δυνατό μέτρο το οποίο μπορεί να ληφθεί προκειμένου να ανασχεθεί το κύμα της πανδημίας, …

Ελλάδα: Ισχυρός σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Ικαρία

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,1 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 6.00 το πρωί της Τρίτης …