Βούλγαροι κάνουν τουρισμό στην Ελλάδα σε τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία!

Η Ελλάδα στις πρώτες θέσεις των τουριστικών προορισμών που επιλέγουν οι τουρίστες στη Βουλγαρία για τις διακοπές τους στο εξωτερικό.

Το συμπέρασμα αυτό εξάγεται, σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το Ινστιτούτο Ανάλυσης Τουριστικών Δεδομένων της Βουλγαρίας, που εξέτασε το «τμήμα» των ταξιδιών, που αφορά κυρίως τις περιόδους των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Φέτος αναμένεται να ταξιδέψουν περισσότεροι από 140.000 Βούλγαροι στο εξωτερικό για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και στις πρώτες θέσεις των προορισμών είναι χώρες της ευρύτερης περιοχής, όπως η Ελλάδα και η Σερβία.

Συνολικά την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αναμένεται να κάνουν διακοπές στο εξωτερικό περίπου μισό εκατομμύριο Βούλγαροι, ορισμένοι εκ των οποίων θα επιλέξουν -βάσει των κρατήσεων που έχουν γίνει μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου- χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ισπανία.

Οι τουρίστες από τη Βουλγαρία επιλέγουν πολυτελείς προορισμούς
Ένα ακόμη ενδιαφέρον στοιχείο, από τις διαθέσιμες πληροφορίες (μέχρι και το πρώτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου 2019) είναι πως οι περισσότεροι Βούλγαροι που προετοίμασαν τις διακοπές τους, επέλεξαν ξενοδοχεία τεσσάρων και πέντε αστέρων και τουριστικά «πακέτα», των οποίων η τιμή είναι υψηλότερη κατά 12%, σε σχέση με πέρυσι.

Check Also

Τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου για τους ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας

Share Twitter Η πορεία υλοποίησης του Επιχειρησιακού Σχεδίου ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, θα …

Ελλάδα: H χαλάρωση μπορεί να φέρει νέα μέτρα – Κρίσιμο Σαββατοκύριακο…

Share Twitter Τα μέτρα πρόληψης για τον κορονοϊό τηρούνται με χαλαρότητα και πλέον στην κυβέρνηση, …