Βουτιά 36% για τη μετοχή της Τhomas Cook – Χρειάζεται πάνω από 1 δισ. για ανακεφαλαιοποίηση

Βουτιά κατέγραψε η μετοχή της Thomas Cook Group Plc, αφού ο ταξιδιωτικός γίγαντας δήλωσε ότι χρειάζεται περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια για μια ανακεφαλαιοποίηση που αναμένεται για το χειμώνα, όταν λιγότεροι Ευρωπαίοι πάνε διακοπές.

Ο τουριστικός κολοσσός έχει σημειώσει «σημαντική πρόοδο» σε ό,τι αφορά την οριστικοποίηση των βασικών όρων της πρώτης ανακεφαλαιοποίησης, ύψους 750 εκατ. στερλινών, με τον βασικό της μέτοχο, τη Fosun, τις πιστώτριες τράπεζες και ομολογιούχους που αντιπροσωπεύουν περίπου το 50% των ομολόγων υψηλής εξασφάλισης που λήγουν το 2022 και το 2023.

Τα πρόσθετα κεφάλαια, σύμφωνα με την εταιρεία, θα της δώσουν ένα παραπάνω περιθώριο κινήσεων ενόψει της χαμηλότερης σε εισπράξεις και ρευστότητα χειμερινής περιόδου και θα διασφαλίσουν ότι η εταιρεία μπορεί να συνεχίσει να επενδύει στη στρατηγική της.

Η 178χρονη εταιρεία διακοπών κατέφυγε σε ένα swap χρέους-μετοχών, καθώς αντιμετωπίζει μια μακροπρόθεσμη πτώση στη δημοτικότητα των οργανωμένων διακοπών στην Ευρώπη που έχει προκαλέσει δανεισμό και συρρικνούμενα περιθώρια. Το χρέος της Thomas Cook ανερχόταν σε περίπου 2 δισ. λίρες στο τέλος Μαρτίου.

Η μετοχή υποχώρησε κατά 36%, το περισσότερο από τις 12 Ιουλίου. Η τιμή της μετοχής έχει χάσει τα τρία τέταρτα της αξίας της φέτος, εκτιμώντας την εταιρεία στις 120 εκατομμύρια λίρες.

Η δήλωση δεν έκανε καμία αναφορά στον Τούρκο επενδυτή και τουριστικό επιχειρηματία Neset Kockar, ο οποίος απαιτεί ρόλο στη διάσωση της Cook, αφότου η αγορά μεριδίου στην εταιρεία οδήγησε σε προσωρινή αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.

Check Also

Τζέιμι Όλιβερ: Το Brexit και η «λογική Uber» φταίνε για την κατάρρευση των εστιατορίων μου

Share Twitter Στο Brexit και το Uber απέδωσε ο Τζέιμι Όλιβερ την κατάρρευση της αλυσίδας …

Προειδοποίηση Trump προς Ευρώπη…

Share Twitter Ο πρόεδρος Donald Trump τράβηξε τόσο μεγάλη προσοχή αυτή την περασμένη εβδομάδα εκφράζοντας …