«Βουτιά» 12% για την Amazon… «έκαψε» $170 δισ. σε λίγες ώρες

Τη μεγαλύτερη ενδοημερήσια πτώση της από τον Ιούλιο του 2014 σημειώνει η μετοχή της Amazon μετά τα απογοητευτικά -όπως κρίθηκαν- αποτελέσματα που ανακοίνωσε ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Συγκεκριμένα η μετοχή της εταιρείας σημείωσε πτώση έως και 12% στην αρχή της συνεδρίασης καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020, ενώ πλέον έχει περιορίσει ελαφρώς τις απώλειες και βρίσκεται στο -11,7%. Η βουτιά της εταιρείας «έκαψε» από την κεφαλαιοποίησή της περίπου 170 δισ. δολάρια. Σε επίπεδο μήνα η μετοχή της Amazon σημειώνει πτώση άνω του 20%, που είναι η μεγαλύτερη μηνιαία πτώση που έχει καταγράψει από τον Δεκέμβριο του 2018.

Ο Απρίλιος αποδείχθηκε πολύ σκληρός μήνας για τους τεχνολογικούς κολοσσούς στη Wall Street που δέχθηκαν ισχυρές πιέσεις αφενός από τα αποτελέσματα που ανακοίνωσαν και αφετέρου από τις αυξανόμενες ανησυχίες για την σύσφιξη της νομισματικής πολιτική της Fed. Ο δείκτης Nasdaq 100 σημειώνει πτώση 11% τον Απρίλιο, διαγράφοντας ουσιαστικά 1,75 τρισ. δολάρια κεφαλαιοποίησης.

Όσον αφορά την Amazon η Wells Fargo Securities ήταν μια από τις πολλές εταιρείες που μείωσαν την τιμή – στόχο τιμής της μετοχής.

«Πιστεύουμε ότι η εταιρεία είναι πιθανό αντιμετωπίσει μειωμένη ζήτηση», έγραψε ο αναλυτής Brian Fitzgerald, ο οποίος μείωσε την τιμή- στόχο στα 4.000 δολάρια από 4.250 δολάρια. Σύμφωνα με τον ίδιο οι μακροπρόθεσμες προοπτικές είναι θετικές, αλλά εκτιμά ότι το κόστος θα επιβαρύνει τα λειτουργικά έσοδα στο εγγύς μέλλον.

Η μετοχή της Alphabet σημείωσε πτώση 17% τον Απρίλιο, με αποτέλεσμα η μητρική της Google να αναμένεται να καταγράψει τις μεγαλύτερες μηνιαίες απώλειες από τον Μάρτιο του 2020. Η εταιρεία έχει χάσει σχεδόν 300 δισ. δολάρια σε κεφαλαιοποίηση τον Απρίλιο, ενώ τα αδύναμα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου που ανακοίνωσε δεν βοήθησαν τη μετοχή να ανακάμψει.

Η Apple σημειώνει πτώση 7,9% στον Απρίλιο και αναμένεται να κλείσει τον μήνα καταγράφοντας τη μεγαλύτερη μηνιαία πτώση από τον Φεβρουάριο του 2021.

Η Microsoft υποχώρησε κατά 6,3% τον Απρίλιο, παρότι τα δικά της αποτελέσματα θεωρήθηκαν ισχυρά. Η Meta Platforms σημείωσε πτώση 8,4% τον Απρίλιο, παρά την ισχυρή άνοδο που κατέγραψε την Πέμπτη μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της .

Check Also

Το Twitter κλείνει τα γραφεία του στις Βρυξέλλες… Στον δρόμο χιλιάδες εργαζόμενοι

Οι αποφάσεις της Twitter Inc για το κλείσιμο του γραφείου της στις Βρυξέλλες, αλλά και …

Συνεχίζει να πέφτει η τιμή του πετρελαίου – Κάτω από τα $78 ανά βαρέλι το αμερικανικό αργό

Νέα πτώση καταγράφουν σήμερα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, εξαιτίας όχι μόνο του μηχανισμού για …