Βουλή: Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης συζητείται το πόρισμα για Συνεργατισμό

Εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ, ξεκίνησε η συζήτηση ενώπιον της Ολομέλειας της Βουλής, για το πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τον Συνεργατισμό.

Αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει πριν καν ξεκινήσουν οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών για το πόρισμα της ΣΚΤ ανάμεσα σε Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού. Η κόντρα των δυο αντρών άρχισε επί διαδικαστικών ζητημάτων.

Ο ΔΗΣΥ επικαλέστηκε κάποια επιχειρήματα και κωλύματα που έφερε το ΑΚΕΛ για συζήτηση του θέματος σε προηγούμενη ημερομηνία και ορίστηκε η σημερινή.

Ο κ. Κυπριανού αποκάλεσε τον Νίκο Τορναρίτη «παραμυθά» ενώ σε άλλο σημείο είπε ότι «ο Αβέρωφ Νεοφύτου λέει ότι θέλει». Προηγήθηκε συζήτηση επί εισήγησης του ΑΚΕΛ ώστε η συζήτηση να συνεχιστεί σε άλλη συνεδρία τη μεθεπόμενη Πέμπτη επειδή το κόμμα ζήτησε να καταθέσει προσχέδιο.

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος είπε πως «Βρισκόμαστε και πάλι εδώ για να διεξάγουμε, ακόμη μία νεκροψία, για ακόμη μία τράπεζα. Την τρίτη στη σειρά που, είτε μπαίνει σε εξυγίανση, είτε κλείνει.  Για να συζητήσουμε το πως κατέληξε ένα από τα σπουδαιότερα επιτεύγματα της κυπριακής κοινωνίας, στην χρεοκοπία.»

Ο κ. Παπαδόπουλος από το βήμα έδωσε συστάσεις στους κυβερνώντες να έχουν λιγότερη αλαζονεία και περισσότερη ταπεινοφροσύνη και μεταμέλεια, λέγοντας πως το χειρότερο είναι η συντονισμένη προσπάθεια αμφισβήτησης του πορίσματος και της ερευνητικής επιτροπής.

Την απόδοση ευθυνών εκεί που υπάρχουν και που είναι τεκμηριωμένα μέσω της Ερευνητικής Επιτροπής, τόνισε στην ομιλία του από το βήμα ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας. «Η μη ανάληψη της ευθύνης ήταν περίπου αναμενόμενη αφού αποτελεί μια παγιωμένη πλέον πολιτική κουλτούρα». όπως συμπλήρωσε.

Από το βήμα μίλησε και ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου όπου ζήτησε την παύση του Υπουργού Οικονομικών. Το ίδιο ζήτησε και η Βουλευτής Άννα Θεολόγου.

Η διαδικαστική διαδικασία διεξήχθη εν μέσω έντονης αντιπαράθεσης μεταξύ ΔΗΣΥ – ΑΚΕΛ, καθώς ο ΔΗΣΥ επικαλέστηκε κάποια επιχειρήματα και κωλύματα που έφερε το ΑΚΕΛ για συζήτηση του θέματος σε προηγούμενη ημερομηνία και ορίστηκε η σημερινή.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Συλλούρης,  ανακοίνωσε ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί και θα ολοκληρωθεί τη μεθεπόμενη Παρασκευή και με δίλεπτες τοποθετήσεις από τα κόμματα.

Check Also

Νεκρός σε τροχαίο, 40χρονος μοτοσικλετιστής, από τη Ξυλοτύμπου

Share Twitter Έκκληση της Αστυνομίας για πληροφορίες σχετικά με το θανατηφόρο τροχαίο με θύμα 40χρονο …

Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων

Share Twitter Άστατος και σήμερα ο καιρός, με πιθανότητα μεμονωμένων καταιγίδων, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική …