Βιτόρια Μπουένο: H 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια

Βιτόρια Μπουένο: H 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια

Η Βιτόρια Μπουένο, γεννήθηκε χωρίς χέρια σε μια μικρή πόλη της Βραζιλίας, τη Σάντα Ρίτα Ντο Σαπουκάι. Και όμως αυτό δεν εμπόδισε τη Βιτόρια Μπουένο να ονειρεύεται ότι μεγαλώνοντας θα γίνει μία υπέροχη μπαλαρίνα.

Σήμερα, στα 16 της χρόνια έχει πραγματοποιήσει το όνειρό της και συνεπαίρνει τον κόσμο με τις πιρουέτες της, παρά την έλλειψη χεριών.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις της στο Reuters για εμένα τα χέρια είναι απλώς μία λεπτομέρεια. Ακολουθώ με τα μάτια, σαν να ήταν εκεί”.

Η Βιτόρια άρχισε να χορεύει στην παιδική της ηλικία έπειτα από συμβουλή του φυσικοθεραπευτή της. Οι ντόπιοι την περιεργάζονταν με απορία.

Όμως βλέποντας τις αιθέριες κινήσεις της στη σκηνή απέμεναν σαστισμένοι από το ταλέντο της και η ίδια με τη δύναμη της ψυχής της έχει εμπνεύσει τον κόσμο. Το μπαλέτο υπήρξε το μέσο της για να κερδίσει δύναμη και ευελιξία.

Αντεπεξέρχεται στις καθημερινές υποχρεώσεις της με τα πόδια της, από το να βουρτσίζει τα δόντια της έως όλες τις δουλειές της γύρω από το σπίτι της.

Ο πατριός της Ζοζέ Κάρλος Περέιρα είπε στο Reuters ότι τα πράγματα που κάνει μόνο με τα πόδια ο ίδιος δεν θα φανταζόταν να τα κάνει ούτε με τα δύο λειτουργικά χέρια του. “Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας. Οπότε πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας”.

Check Also

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Μέσα στον Μάρτιο πρόταση για ψηφιακό διαβατήριο εμβολιασμού

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει μια πρόταση τον Μάρτιο για τη δημιουργία ενός πανευρωπαϊκού ψηφιακού …

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα… Θα είναι η τελευταία φορά;

Την τελευταία Κυριακή του Μαρτίου αλλάζει η ώρα για να περάσουμε στη θερινή του 2021. …