Βασίλισσα Ελισάβετ: 67 χρόνια από την ενθρόνισή της

Η βασίλισσα ενθρονίστηκε στις 2 Ιουνίου 1953, σε ηλικία 27 ετών, που ήταν και η πρώτη τελετή στέψης που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Η βασίλισσα έχει φορέσει το στέμμα επίσημα μόνο μία φορά, αυτή της ενθρόνισης. Ειδικοί εξηγούν τι συμβολίζουν οι 23.000 πολύτιμες πέτρες που φέρει πάνω του.

Oι μεγαλύτεροι θυμούνται ακόμη την πομπώδη τελετή της ενθρόνισης της Ελισάβετ στις 2 Ιουνίου του 1953, η οποία τελέσθηκε βάσει του πατροπαράδοτου πρωτοκόλλου.

Ήταν μάλιστα το πρώτο μεγάλο γεγονός που έτυχε πανευρωπαϊκής τηλεοπτικής κάλυψης. Το BBC μετέδιδε ζωντανά λεπτό προς λεπτό την τελετή, κρατώντας όμως μια κριτική ματιά απέναντι στη χλιδή που εξέπεμπε. Το πομπώδες στοιχείο της όλης τελετής ήταν προσωπική επιλογή της νεαρής εστεμμένης.

Τις ημέρες που προηγήθηκαν οι πωλήσεις τηλεοράσεων είχαν εκτιναχθεί στα ύψη.

Για ιππασία η βασίλισσα Ελισάβετ έπειτα από 70 ημέρες καραντίνας

Σε φωτογραφίες που δημοσιεύει η Dailymail η βασίλισσα Ελισάβετ απολαμβάνει μια βόλτα με το άλογό της στο Κάστρο του Ουίντσορ, στην πρώτη της δημόσια εμφάνιση από την ημέρα έναρξης του lockdown για τον κορονοϊό στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Παλατιού, η 94χρονη Ελισάβετ εκμεταλλεύτηκε τον καλό καιρό το Σαββατοκύριακο και έκανε ιππασία με την 14χρονη “Balmoral Fern”. Από όταν ήταν μικρό κορίτσι η Ελισάβετ αγαπούσε την ιππασία και τα άλογα, αλλά είναι οι πρώτες φωτογραφίες έπειτα από 70 ημέρες απομόνωσης που δημοσιεύονται.