Βαρουφάκης: Μια συζήτηση με τον Τσίπρα θα είναι σύντομη και ανούσια

Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, Γιάννης Βαρουφάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Guardian, ξεκαθάρισε γιατί δεν έχει πλέον σχέσεις με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι που θα είχε να μου πει. Προκειμένου να συνεχίσει να κάνει αυτό που κάνει, πρέπει να συνεχίσει να λέει στον εαυτό του μία ιστορία που βαθιά μέσα του ξέρει ότι είναι αβάσιμη. Οπότε η συζήτηση μεταξύ μας θα είναι εξαιρετικά σύντομη και ανούσια» είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη δήλωσε περίφανος πως μπορεί να κατονομάσει ανάμεσα στους φίλους του τον Τζούλιαν Ασανζ, των WikiLeaks, σημειώνοντας ότι ο μόνος λόγος που διώκεται είναι πως ντρόπιασε τις ΗΠΑ.

Ο κ. Βαρουφάκης ρωτήθηκε και για τις συζητήσεις που κάνει με την κόρη του, Ξένια, με αφορμή το βιβλίο του «Μιλώντας στην κόρη μου για την οικονομία».

«Είναι ο χειρότερος κριτής μου. Ακόμη κι αν της αρέσει κάτι που κάνω ή γράφω, το καλύτερο που μπορεί να μου πει είναι ”όχι άσχημα”», δήλωσε ο πρώην υπουργός. «Δεν την ενδιαφέρει καθόλου η οικονομία, αλλά την ενδιαφέρουν τα πολιτικά ζητήματα, που έχουν να κάνουν με τον φεμινισμό, τον ρατσισμό και την ανισότητα».

Check Also

Tο Αμπντουλχαμίντ Χαν στον κόλπο της Αττάλειας

Συνεχίζει να διατηρεί η Τουρκία την ένταση και την ακραία ρητορική για το θέμα της …

Ελλάδα: Με εισαγγελική εντολή απαγορεύεται στον πατέρα Αντώνιο να πλησιάζει την Κιβωτό του Κόσμου

Την ώρα που οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων έχουν στα χέρια τους τη δεύτερη …