Αύριο η δημοσιοποίηση των νέων θέσεων τις Κομισιόν για το Brexit

Αύριο θα δημοσιοποιήσει η Κομισιόν νέα επίσημα κείμενα διαπραγματευτικών θέσεων  τα οποία υιοθέτησε για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Για τα αποτελέσματα του προηγούμενου γύρου επαφών με τα στελέχη του ΗΒ την περασμένη εβδομάδα ενημέρωσε σήμερα ο Επικεφαλής Διαπραγματευτής Μισέλ Μπαρνιέ, προχωρώντας σε εκτεταμένη συζήτηση στο θέμα. Ο κ. Μπαρνιέ θα παρουσιάσει αύριο τις θέσεις της Κομισιόν και τα ίδια τα κείμενα θα δοθούν στη δημοσιότητα αφού αποσταλούν στα κράτη μέλη.

Η ατζέντα του Κολεγίου των Επιτρόπων σήμερα περιλάμβανε τη συνέχεια των δρομολογημένων συζητήσεων από το σεμινάριο της Κομισιόν στα τέλη Αυγούστου, τον καθορισμό της νομοθετικής ατζέντα της χρονιάς και την ομιλία Γιούνκερ για την κατάσταση στην ΕΕ. Επιπλέον ο Αντιπρόεδρος Κατάινεν και η Επίτροπος Μάλμστρομ προχώρησαν σε ανασκόπηση της εμπορικής πολιτικής της ΕΕ, ενώ οι Επίτροποι υιοθέτησαν τα κείμενα των εκθέσεων για τη μετεγκατάσταση και την ένωση ασφάλειας και την πρόοδο στη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας.

Check Also

Αυστραλία: Ένοπλος άνοιξε πυρ στο αεροδρόμιο της Καμπέρας… συνελήφθη (Video)

Το αεροδρόμιο της Καμπέρας, της πρωτεύουσας της Αυστραλίας, εκκενώθηκε και ένας άνδρας συνελήφθη αφού πυροβολισμοί …

Ζελένσκι: Ούτε στον Ψυχρό Πόλεμο δεν υπήρχε η αυξημένη πυρηνική απειλή που επιβάλει τώρα η Ρωσία

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το βράδυ του Σαββάτου τη Δύση να επιβάλει κυρώσεις …