Αφγανιστάν: Εκτελέσεις καταδικασμένων για εγκλήματα

Οκτώ άνδρες που είχαν καταδικαστεί σε θάνατο για δολοφονίες, ληστείες και βιασμούς, εκτέλεσαν οι αφγανικές αρχές.

Ο αντεισαγγελέας Ραχματουλάχ Ναζαρί δήλωσε ότι στην πλειονότητά τους ήταν μέλη συμμοριών και είχαν καταδικαστεί για ληστείες ή για βιασμούς γυναικών και παιδιών μέσα στα σπίτια που λήστευαν”, πρόσθεσε. Ως παράδειγμα ανέφερε ότι ο ένας από αυτούς καταδικάστηκε σε θάνατο γιατί σκότωσε μία μητέρα και τα παιδιά της και πέταξε τα πτώματα σε ένα πηγάδι.

“Σύντομα θα εκτελεστούν και οι υπόλοιποι”, δήλωσε ο νομικός σύμβουλός της προεδρίας, Νασράλα Στανικζάι, καθώς ο πρόεδρος του Αφγανιστάν Χαμίντ Καρζάι ενέκρινε πρόσφατα τις εκτελέσεις 16 προσώπων για διάφορα εγκλήματα.

Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινισθεί αν μεταξύ των εκτελεσθέντων ήταν και ο Άμπντουλ Σάμπορ, ο Αφγανός που σκότωσε πέντε Γάλλους στρατιώτες σε μια στρατιωτική βάση στην Καπίσα, τον περασμένο Ιανουάριο.

Από τα τέλη του 2001 και την ανατροπή του καθεστώτος των Ταλιμπάν η θανατική ποινή σπανίως εφαρμοζόταν στο Αφγανιστάν μολονότι δεν έπαψε ποτέ να ισχύει. Οι Ταλιμπάν εκτελούσαν πολύ συχνά όσους κρίνονταν ένοχοι για μοιχεία ή για παραβιάσεις της σαρία, του ισλαμικού νόμου.

Check Also

Ανησυχία στη Δύση για το «Όπλο της Αποκάλυψης» του Πούτιν την τορπίλη «Poseidon»

Ανησυχία προκαλεί στην Ευρώπη το πυρηνοκίνητο υποβρύχιο της Ρωσίας που βρίσκεται στην είσοδο της Αρκτικής …

Μήνυση Τραμπ στο CNN, αξιώνει αποζημίωση 475 εκατ. δολαρίων

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατέθεσε σήμερα αγωγή για συκοφαντική δυσφήμηση σε βάρος …