“Αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος ζητώντας από τον Σαμαρά τέτοιου είδους προστασία”

“Αυτοενοχοποιείται ο κ. Βενιζέλος ζητώντας από τον κ. Σαμαρά τέτοιου είδους προστασία, ταυτόχρονα όμως γίνεται και όμηρος του κ. Σαμαρά.” σημείωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ερωτηθείς για το ενδεχόμενο να στηθούν τρεις κάλπες κατα την αυριανή ψηφοφορία στη βουλή για την προανακριτική επιτροπή.

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου, μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Κάρολο Παπούλια, προκειμένου να τον ενημερώσει για το ταξίδι του στο Βερολίνο, ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκεια του για την επιλογή της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου “Ανέφερα στον πρόεδρο της δημοκρατίας τη δυσαρέσκειά μας για τις επιλογές της κυβέρνησης να νομοθετεί με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και να υποβαθμίζει τη λειτουργία της βουλής και της κοινοβουλευτικής διαδικασίας.” είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, τόνισε ότι είχε την ευκαιρία να εκφράσει τη βαθιά του ανησυχία για τα συνεχόμενα  κρούσματα τρομοκρατίας. “Του επεσήμανα την ανάγκη να υπάρξει η μέγιστη δυνατή καταδίκη, αλλά και προστασία της δημοκρατίας από τον πολιτικό κόσμο. Κι ότι δεν μπορεί αυτά τα φαινόμενα να αποτελούν πεδίο πολιτικής και μικροκομματικής εκμετάλλευσης και αντιπαράθεσης” σημείωσε ο κ. Τσίπρας.