Αυτές οι 3 συνήθειες μπορούν να “ρίξουν” το ανοσοποιητικό μας σύστημα

Βρισκόμαστε στη χειμερινή περίοδο με τις ιώσεις να βρίσκονται σε έξαρση και με το φόβο μην κολλήσεις όταν βρίσκεσαι σε ένα περιβάλλον με μικρόβια.

Όμως, αν έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα τόσο πιο δύσκολα θα αρρωστήσουμε. Αυτό εξαρτάται κατά πολύ και από τη συμπεριφορά μας και το πόσο προστατεύουμε τον οργανισμό μας.

Δείτε παρακάτω τρεις συνήθειες οι οποίες «ρίχνουν» το ανοσοποιητικό σας…

1. Κακός και ελλιπής ύπνος

Την ώρα που κοιμάστε, το ανοσοποιητικό εκπαιδεύεται ώστε να βρει τους καλύτερους τρόπους να επιτίθεται στα μικρόβια. Αν δεν κοιμάστε καλά και τις ώρες που πρέπει η ανοσοαντίδραση σε περίπτωση «επίθεσης» δεν θα είναι εξίσου αποτελεσματική, σύμφωνα με τους ειδικούς. Στόχος σας πρέπει να είναι τουλάχιστον οι 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ.

2. Αυξημένη κατανάλωση αλκοόλ

Η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ και μάλιστα όταν είναι παρατεταμένη εμποδίζει την ομαλή λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι άνθρωποι που πίνουν αρκετά για χρόνια παράγουν λιγότερο αποτελεσματικά λευκά αιμοσφαίρια και επίσης παράγουν λιγότερα κύτταρα που αναγνωρίζουν και εξουδετερώνουν βακτήρια και ιούς.

3. Καθιστική ζωή

Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι η κακή φυσική κατάσταση οδηγεί σε σοβαρότερα και μεγαλύτερης διάρκειας συμπτώματα έπειτα από μια λοίμωξη. Μελέτη στην επιθεώρηση British Journal of Sports Medicine έδειξε ότι οι λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού διαρκούν 42% περισσότερο σε όσους γυμνάζονται το πολύ μία φορά την εβδομάδα σε σύγκριση με όσους γυμνάζονται τουλάχιστον πέντε.

Check Also

Ιπποφαές: Ένας δυναμίτης υγείας με 190 ωφέλιμα συστατικά

Share Twitter Το Ιπποφαές είναι αδιαμφισβήτητα ένας… δυναμίτης υγείας, καθώς περιέχει περισσότερα από 190 ωφέλιμα …

Ερευνα: Πόσο αδυνατίζουμε περπατώντας 10.000 βήματα την ημέρα

Share Twitter Πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου Brigham Young University (BYU), έδειξε πως το περπάτημα πράγματι …