Αυστραλία: Η απίστευτη ιστορία του “παράνομου” Νεντ Κέλι

Για τους Αυστραλούς είναι ένας ρομαντικός λαϊκός ήρωας, ο δικός τους Ρομπέν των Δασών. Ο παράνομος Νεντ Κελι, εκτελέστηκε πριν από 132 χρόνια . Τα οστά  του εντοπίστηκαν σε ένα ανώνυμο τάφο σε φυλακή της πολιτείας της Βικτόριας και μόλις σήμερα θάφτηκε επίσημα δίπλα στη οικογένεια του.  

Τα λείψανα του θρυλικού Νεντ Κέλι παραδόθηκαν στους απογόνους του, ο οποίοι αποφάσισαν να τα ενταφιάσουν δίπλα σε αυτά της μητέρας του και των αδελφών του, σε έναν «ανώνυμο» τάφο στη μικρή πόλη Γκρέτα στη βόρεια Βικτώρια.

Δεκάδες απόγονοι του παρακολούθησαν την ιδιωτική ταφή. Το φέρετρο με τα λείψανα του «παράνομου» καλύφθηκε με σκυρόδεμα για την πρόληψη από πιθανή απόπειρα κλοπής των οστών. Το κρανίο του Κέλι δεν βρέθηκε μαζί με τα λείψανά του.

Ο Κέλι έχει απαθανατιστεί ως λαϊκός ήρωας στη λογοτεχνία και τον κινηματογράφο. Όμως, άλλοι τον θεωρούν ως έναν «φαύλο» εγκληματία που σκότωσε τρεις αστυνομικούς μαζί με την συμμορία του, που περιελάμβανε και τους δύο αδελφούς του. και των αδελφών του, σε έναν «ανώνυμο» τάφο στη μικρή πόλη Γκρέτα στη βόρεια Βικτώρια.