Αυθεντικά τα βασιλικά στέμματα της Σουηδίας που βρέθηκαν σε σκουπιδοτενεκέ

Μέρες ολόκληρες εξέταζαν οι σουηδικές Αρχές το ασυνήθιστο εύρημα και τώρα επιβεβαιώνουν: τα κειμήλια της βασιλικής οικογένειας που βρέθηκαν την περασμένη εβδομάδα σε κάδο απορριμμάτων είναι αυθεντικά.

Η είδηση της κλοπής των στεμμάτων του 17ου αιώνα, που ανήκαν στο βασιλιά Κάρολο Θ’ και τη σύζυγό του Κριστίνα, αλλά και μια σφαίρας -συμβόλου βασιλικής εξουσίας – από τον καθεδρικό της πόλης Στρένγκνας, μια ώρα απόσταση από την πρωτεύουσα είχε κάνει το γύρο του κόσμου το περασμένο καλοκαίρι.

Οι ελπίδες για τον εντοπισμό των διακοσμημένων με χρυσό, πολύτιμους λίθους και μαργαριτάρια είχαν εξανεμιστεί μέχρι που ένας φύλακας ασφαλείας βρήκε την περασμένη Τρίτη στην οροφή ενός αυτοκινήτου έναν κάδο απορριμμάτων που ανέγραφε τη λέξη «βόμβα» σε προάστιο της Στοκχόλμης. Όταν τον άνοιξε έμεινε άναυδος. Τα κειμήλια εστάλησαν αμέσως για εξέταση στην αστυνομία και ειδικούς, που επιβεβαίωσαν τώρα ότι πρόκειται πράγματι για εκείνα που είχαν κλαπεί από τον καθεδρικό.

Η αστυνομία έχει συλλάβει τρεις νεαρούς αναφορικά με την υπόθεση. Ένας 22χρονος δικάζεται για ανάμειξη στη θρασύτατη αρπαγή, ενώ άλλοι δύο κρατούνται, εκ των οποίων ο ένας ως κλεπταποδόχος. Ο 22χρονος ομολόγησε ότι έδωσε στους δράστες τα οχήματα διαφυγής, αλλά αρνείται κάθε άλλη εμπλοκή στην κλοπή.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που κλέβουν κοσμήματα της βασιλικής οικογένειας της Σουηδίας. Το 2013 άγνωστοι έκλεψαν ένα στέμμα κι ένα σκήπτρο που είχαν χρησιμοποιηθεί στην κηδεία του βασιλιά Ιωάννη Γ΄ από το Βάστερας για να βρεθούν τελικά σε δύο μεγάλες σακούλες απορριμμάτων στην άκρη ενός αυτοκινητόδρομου μετά από τηλεφώνημα αγνώστου στην αστυνομία.

Check Also

Ζιμπάμπουε: Απήγαγαν κωμικό, τη βασάνισαν και την ανάγκασαν να πιει λύματα!

Share Twitter Οι απαγωγείς της Κουρέγια την ανάγκασαν να κάνει στρατιωτικές ασκήσεις και τη διέταξαν …

ΗΠΑ: Άνδρας γλείφει παγωτό σε σούπερ μάρκετ και γίνεται viral… (Video)

Share Twitter Μόδα φαίνεται πως έχει γίνει το να ανοίγεις ένα παγωτό σε σούπερ μάρκετ …