Αστυνομική επιχείρηση για αδήλωτη εργασία – 9 συλλήψεις αιτητών ασύλου

Αστυνομική επιχείρηση για αδήλωτη εργασία – 9 συλλήψεις αιτητών ασύλου

Συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και αδήλωτης εργασίας διενεργήθηκε χθες στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες μεταξύ των ωρών 09.00 το πρωί με 14.00 το μεσημέρι μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αμμοχώστου, ΟΠΕ Αμμοχώστου και του Κλιμακίου Υπηρεσίας Επιθεωρήσεων του Υπουργείου Εργασίας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, διενήργησαν συντονισμένη επιχείρηση, στα πλαίσια πάταξης της αδήλωτης και παράνομης απασχόλησης.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν σε υπό ανακαίνιση ξενοδοχείο 8 υπήκοοι τρίτης χώρας, αιτητές πολιτικού ασύλου να εργάζονται παράνομα.

Περαιτέρω το Κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας προέβη στην έκδοση ειδοποιήσεων παράβασης για αδήλωτη εργασία για το πόσο των 84 χιλιάδων ευρώ.

Έφοδοι και στη Λάρνακα

Στο μεταξύ, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης απασχόλησης και αδήλωτης εργασίας, διενεργήθηκε χθες και στην Λάρνακα.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διενεργήθηκε έλεγχος σε επτά κέντρα αναψυχής όπου εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα 20 υπήκοοι τρίτης χώρας.

Η Αστυνομία συνέλαβε δύο παράνομους εργαζόμενους αλλοδαπούς και τους εργοδότες τους, ενώ το κλιμάκιο του Υπουργείου Εργασίας προέβη στην έκδοση ειδοποιήσεων παράβασης για αδήλωτη εργασία, για έξι άτομα.

Την υπόθεση διερευνά το Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.

Check Also

Κορονοϊός: Συνεργασία νοσοκομείων αναφοράς Κύπρου και Ισραήλ

Share Twitter Κορονοϊός: Συνεργασία νοσοκομείων αναφοράς Κύπρου και Ισραήλ Μετά από εισήγηση που κατέθεσαν ο …

ΑΚΕΛ: Οι λειτουργοί υγείας θέλουν στήριξη από την κυβέρνηση και όχι κριτική

Share Twitter Αντί η κυβέρνηση και ο Υπουργός Υγείας να επιρρίπτουν ευθύνες στους λειτουργούς υγείας …