Αστυνομία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης

Αστυνομία: Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης

Συνέχεια στις δράσεις για πάταξη της παράνομης εργοδότησης, της παράνομης απασχόλησης και της αδήλωτης εργασίας έδωσαν μέλη της Αστυνομίας και συγκεκριμένα μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης (Κλιμάκιο Λάρνακας), με συντονισμένες επιχειρήσεις ελέγχων που διεξήχθησαν σε συνεργασία με λειτουργούς της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως, του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Οι επιχειρήσεις ελέγχων διεξήχθηκαν κατά τη διάρκεια της χθεσινής μέρα, σε οκτώ υποστατικά στην επαρχία Λάρνακας.

Κατά τους ελέγχους στα υποστατικά, οκτώ πρόσωπα, υπήκοοι τρίτων χωρών, εντοπίστηκαν να εργάζονται παράνομα και συνελήφθησαν για το αδίκημα της παράνομης απασχόλησης. Εντοπίστηκαν επίσης οι τρεις εργοδότες τους, οι οποίοι κλήθηκαν και παρουσιάστηκαν στο Τμήμα Μικροπαραβάσεων Λάρνακας για σκοπούς διερεύνησης εναντίον τους, υποθέσεων παράνομης εργοδότησης.

Σε σχέση με τα οκτώ πρόσωπα που συνελήφθησαν, οι λειτουργοί της Υπηρεσίας Επιθεωρήσεως Εργασίας εξέδωσαν στους τρεις εργοδότες τους, διοικητικές ειδοποιήσεις εξώδικου χρηματικού προστίμου για το συνολικό ποσό των 26 χιλιάδων ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας για την αδήλωτη εργασία.

Τις εξετάσεις συνεχίζουν οι ανακριτές του Τμήματος Μικροπαραβάσεων Λάρνακας.

Check Also

Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Share Twitter Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος …

Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων

Share Twitter Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων Η …