Αστρονομικό ποσό που κοστίζει στο Facebook η προσωπική ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Το κόστος που πλήρωσε η εταιρεία για την προσωπική ασφάλεια του ιδρυτή της, ξεπέρασε τα… 22 εκατ. δολάρια το 2018!

Σύμφωνα με τα στοιχεία που επικαλείται το Skynews, το ποσό έφτασε στα 22,6 εκατ. δολάρια και ήταν διπλάσιο από εκείνο που διατέθηκε ένα χρόνο νωρίτερα, το 2017, όταν για την προσωπική ασφάλεια του Μαρκ Ζούκερμπεργκ και της οικογένειάς του είχαν διατεθεί 9 εκατ. δολάρια.

Προκειμένου η εταιρεία να υπερασπιστεί τις αποφάσεις για το κόστος της ασφάλειας του Ζούκερμπεργκ, εξηγεί «Ο Μαρκ είναι συνώνυμο με το Facebook. Ως αποτέλεσμα, κάθε αρνητικό συναίσθημα που εκδηλώνεται για την εταιρεία συνδέεται αυτόματα με εκείνον».

Η αύξηση του κόστους που δαπανάται για να είναι ασφαλής ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έρχεται την ώρα που το Facebook έχει βρεθεί στη δίνη πληθώρας σκανδάλων, τα οποία καθιστούν ευάλωτο στις απειλές τον ιδρυτή του.Τον περασμένο μήνα το Facebook δέχτηκε κριτική επειδή άργησε να κατεβάσει τη ζωντανή μετάδοση του μακελειού στη Νέα Ζηλανδία.

Ο ιδρυτής του Facebook, όπως και πολλά άλλα στελέχη της εταιρείας, λαμβάνουν βασικό μισθό… 1 δολάριο (!), σύμφωνα με το Skynews. Ωστόσο, παρά τις ελάχιστες συμβολικές απολαβές του, ο Ζούκερμπεργκ παραμένει ένας από τους πλουσιότερους άντρες του κόσμου, με περιουσία που ξεπερνά τα 70 δισ. δολάρια.

Check Also

Έως και 45 δισ. ο «λογαριασμός» του Brexit χωρίς συμφωνία

Share Twitter Το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να τηρήσει τις οικονομικές δεσμεύσεις του σε περίπτωση εξόδου …

Τάσεις και προοπτικές της αγοράς ακινήτων στην Ελλάδα

Share Twitter Άρθρο γνώμης του Γεωργίου Βασιλάκη*  To 2018 ήταν αναμφίβολα μια πολύ καλή χρονιά …