Αρχιεπίσκοπος: Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αφαιρέσει σταυρούς από μαθητές

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος Β’, σε κήρυγμα σήμερα στην εκκλησία Τιμίου Σταυρού Στροβόλου, στο πλαίσιο Μέγα Αρχιερατικού Εσπερινού με την ευκαιρία της εορτής της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, του οποίου χοροστάτησε, δήλωσε ότι «Ο λαός μας είναι ορθόδοξος και τιμά και φέρει τον Σταυρό επάνω του, και όταν δεν πρόκειται περί εξάλλων καταστάσεων, αλλά οι μαθητές μας φέρουν επάνω τους ένα απλό σταυρό ή ένα κομποσχοινάκι, κανείς δεν έχει το δικαίωμα να τους τα αφαιρέσει» .

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, αναφερόμενος στα «όσα ακούσαμε τελευταίως να συμβαίνουν στα σχολεία μας σχετικά με τα σύμβολα της θρησκείας μας», σημείωσε ότι «τόσοι κατακτητές πέρασαν από το νησί μας, κι όλους τους εξεδίωξε η Χάρις του Σταυρού, έτσι και τώρα θα τους απομακρύνει κι αυτούς ο Σταυρός του Χριστού».

Ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε στους εκκλησιαζομένους ότι «μόνο διά του Σταυρού θα έλθει στη ζωή μας η πραγματική χαρά», επισημαίνοντας ότι «μέσα μας όλοι οι πιστοί πρέπει αυτό το άγιο σύμβολο να το τοποθετούμε σε ‘περίοπτη’ θέση, διότι αυτό συνετέλεσε στη σωτηρία μας».

Σύμφωνα με ανακοίνωση, στον πανηγυρικό εσπερινό συγχοροστάτησε ο Επίσκοπος Μεσαορίας Γρηγόριος και έλαβαν μέρος κληρικοί της αρχιεπισκοπικής περιφέρειας.

Παρόντες ήταν εκπρόσωποι της Πολιτείας, ανάμεσα στους οποίους και ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους.

Check Also

«Cyprusgate» μεγατόνων και η ηγεσία κάνει … χειμερινές διακοπές

Share Twitter Διαστάσεις χιονοστιβάδας που αν δεν τύχει διαχείρισης θα τους πάρει όλους λαμβάνει το …

«Έπεσαν» ΟΛΕΣ οι κυβερνητικές ιστοσελίδες λόγω βλάβης

Share Twitter Εκτός λειτουργίας βρίσκονται όλες οι κυβερνητικές σελίδες που τελειώνουν σε «gov.cy». «Έπεσαν»  όλες …