Αρχιεπίσκοπος: Πρέπει να αφήσουμε τον καθένα να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ανεπηρέαστα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα ιερατική σύναξη, με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, Χρυσόστομο Β’, στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Κοντού στη Λάρνακα.

Στην ιερατική σύναξη, συμμετείχαν ο πρώην Μητροπολίτης Κιτίου Χρυσόστομος, ο Επίσκοπος Αρσινόης Νεκτάριος, ο Επαρχος Λάρνακος, οι επίτροποι Ανθρωπιστικών Θεμάτων και Εθελοντισμού αντίστοιχα, βουλευτές της επαρχίας Λάρνακας και όλος ο κλήρος της Μητροπόλεως.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος  κάλεσε όλους να δώσουν τον «καλό εαυτό» τους στις εκλογές για ανάδειξη του νέου Μητροπολίτη Κιτίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος ως τοποτηρητής της Μητροπόλεως Κιτίου, μετά την παραίτηση του πρώην Μητροπολίτη Κιτίου «κάλεσε σήμερα Δευτέρα 1η Ιουλίου τον κλήρο της Λάρνακας σε ιερατική σύναξη της Μητροπολιτικής περιφέρειας Κιτίου».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο Αρχιεπίσκοπος αναφερόμενος στις επικείμενες Μητροπολιτικές εκλογές, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να δώσουν «όλο τον καλό εαυτό» τους προσθέτοντας πως «πρέπει να δουλέψουμε όλοι αδελφικά, να εξυπηρετήσουμε τους πιστούς μας. Δεν επιθυμώ να έχουμε οποιοδήποτε δυσάρεστο γεγονός κατά τη διάρκεια του προεκλογικού αγώνα» είπε.

Σημείωσε πως «είμαστε ελεύθεροι άνθρωποι, δημοκρατικοί, πρέπει να αφήσουμε τον καθένα να ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα ανεπηρέαστα. Ως κληρικοί έχουμε και τη δύναμη και τη χάρη δια της προσευχής να επιτύχουμε εκείνο που επιθυμούμε, εκείνο που είναι το θέλημα του Θεού».

Ανέφερε ακόμα ότι «στη Λάρνακα βρίσκεται αυτό το διάστημα ο εκπρόσωπός μου, ο Άγιος Αρσινόης, ο οποίος έχει την εντολή να διεκπεραιώνει κάθε υπόθεση που προκύπτει και μάλιστα άμεσα» κάλεσε όλους να είναι εξυπηρετικοί, έχουν «πολλή ευγένεια, καλοσύνη και αγάπη, να δεχθούμε και τις ιδιοτροπίες καμιά φορά των ψηφοφόρων μας, από εμάς εξαρτάται, αν εμείς εργαστούμε σωστά και υπεύθυνα. Πρέπει να ξέρουμε τι θέλει ο λαός από μας, να τον εξυπηρετούμε, να πορευόμαστε μαζί, και να ποιούμε πάντοτε το θέλημα του Θεού».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε ακόμα πως θα κοινοποιήσει στην Ιερά Σύνοδο σκέψη του σύμφωνα με την οποία «οι πρόσφυγες κληρικοί της Λάρνακας, οι οποίοι είχαν, έχουν, θα έχουν και πρέπει να έχουν άμεση σχέση και συνεργασία με τον Μητροπολίτη τους, να έχουν δικαίωμα ψήφου» παρά το γεγονός όπως είπε ότι «οι πρόσφυγες όπως ήταν απόφαση της Συνόδου δεν θα ψηφίσουν, διότι ψηφίζουν τον Μητροπολίτη της επαρχίας τους» η οποία είναι επί του παρόντος στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «ακολούθησαν ερωτήσεις εκ μέρους των κληρικών οι οποίες αφορούσαν διαδικαστικά θέματα σχετικά με τις εκλογές».

Check Also

Κορωνοϊός: 289 νέα κρούσματα – Τρεις θάνατοι ηλικιωμένων

Share Twitter Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, 4 Δεκεμβρίου 2020: Τρία άτομα έχουν αποβιώσει …

Ληστεία στη Λάρνακα: «Μπούκαρε» με μαχαίρι σε πρακτορείο

Share Twitter Ληστεία στη Λάρνακα: «Μπούκαρε» με μαχαίρι σε πρακτορείο Υπόθεση ληστείας που διαπράχθηκε σε …