Αρχηγός: Θεωρώ πολύ σημαντικό τον ρόλο των ΜΜΕ ως η 4η εξουσία

Αρχηγός: Θεωρώ πολύ σημαντικό τον ρόλο των ΜΜΕ ως η 4η εξουσία

Σε ένα ευχάριστο κλίμα πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΚΤΗΜΑ ΚΟΥΣΙΟΥΜΗ» στη Λευκωσία, συνάντηση της Ηγεσίας της Αστυνομίας και του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας, με τους λειτουργούς των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Σκοπός της συνάντησης, ήταν η γνωριμία των λειτουργών των ΜΜΕ με την Ηγεσία, Αξιωματικούς της Αστυνομίας, Επαρχιακούς Εκπροσώπους Τύπου, καθώς επίσης με τη Διεύθυνση και τα Μέλη του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του Αρχηγείου Αστυνομίας κ. Χρήστος Αντρέου, καλωσόρισε τους λειτουργούς των ΜΜΕ και τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους στη συνάντηση, η οποία αποσκοπούσε στην αλληλογνωριμία και περαιτέρω ενδυνάμωση των ήδη αγαστών σχέσεων μεταξύ Αστυνομίας και ΜΜΕ.

Ο κ. Αντρέου, αναφέρθηκε επίσης, στη μακρά και επικοδομοιτική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί όλα αυτά τα χρόνια, μεταξύ Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας και των λειτουργών των ΜΜΕ, με απώτερο σκοπό πάντοτε την ορθή, έγκαιρη και αντικειμενική ενημέρωση του κοινού.

 

Σε χαιρετισμό του ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «η Αστυνομία είναι παρούσα σχεδόν σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας του πολίτη. Δεν είναι καθόλου υπερβολή να πω ότι για την Αστυνομία, κάθε μέρα και κάθε στιγμή είναι μια συνεχής δοκιμασία, ένας διαρκής αγώνας για το κτίσιμο μιας ακόμη πιο ασφαλούς κοινωνίας. Κάθε μέρα βρισκόμαστε υπό την κριτική και αξιολόγηση των πολιτών. Γιατί οι πολίτες έχουν αυξημένες προσδοκίες από εμάς. Γιατί το κράτος και η κοινωνία έχουν αυξημένες απαιτήσεις από εμάς. Γιατί η ασφάλεια των πολιτών εντάσσεται στα σημαντικότερα αγαθά και ως τέτοια αποτελεί σημαντικό δείκτη προόδου κάθε χώρας».

«Το έργο μας είναι πολυεπίπεδο και πολυσχιδές. Η αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών αποτελεί κομμάτι των καθηκόντων μας. Η Αστυνομία είναι φορέας πρωτογενούς ενημέρωσης προς τα Μ.Μ.Ε. Μας ενδιαφέρει η ουσιαστική ενημέρωση των πολιτών, σε μια εποχή δύσκολη, γεμάτη παγίδες, ψεύτικες και παραπλανητικές ειδήσεις. Η ευθύνη μας, τεράστια. Να είμαστε ακριβείς, δίκαιοι και αντικειμενικοί, αφού η κάθε πράξη μας, η κάθε επιτυχία, αδυναμία ή αστοχία, κρίνεται την κάθε στιγμή. Απαιτείται αυξημένη ευθύνη και ψύχραιμη παράθεση πληροφοριών όταν χρειάζεται να χειριστούμε δύσκολες ή ευαίσθητες υποθέσεις. Γνώμονάς μας είναι η ζεύξη του δικαιώματος στην πληροφόρηση με το δημόσιο συμφέρον, τη διαφύλαξη της ανακριτικής πορείας μιας υπόθεσης και την εφαρμογή του νόμου. Με άλλα λόγια, σε ορισμένα ζητήματα είναι σαφές ότι δεν μπορούμε να μιλούμε ή να λέμε τα πάντα και αυτό ζητούμε να γίνεται κατανοητό».

«Στην προσπάθειά μας αυτή, έχουμε αναβαθμίσει το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων για να αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με τα Μ.Μ.Ε. και την κοινωνία. Ο εκπρόσωπος και το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων, τα τελευταία χρόνια, έχουν παράλληλα προβεί σε σημαντικά βήματα στην επικοινωνία, αναβαθμίζοντας τα επίπεδα και τη συχνότητα της καθημερινής ενημέρωσης των εκπομπών ραδιοφώνου, τηλεόρασης και των εφημερίδων».

«Η Αστυνομία κατέκτησε, παράλληλα, μια ισχυρή θέση στον χώρο της διαδικτυακής ενημέρωσης με πληροφορίες, τρέχοντα γεγονότα, αναρτήσεις: Έχουμε νέα Ενημερωτική Σελίδα, Εφαρμογή για έξυπνες συσκευές (Application) και Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Social Media)».

Απευθυνόμενους προς τους δημοσιογράφους ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε μεταξύ άλλων «Τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας κατέχουν κεντρική θέση στη σύγχρονη κοινωνική πραγματικότητα και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στη διαμόρφωση απόψεων, στάσεων και προκαταλήψεων. Θεωρώ πολύ σημαντικό τον ρόλο σας ως η 4η εξουσία, γιατί ενισχύει την προσπάθειά μας για βελτίωση. Αποδεχόμαστε, λοιπόν, τη σοβαρή κριτική και είμαστε έτοιμοι να αναγνωρίσουμε λάθη, παραλείψεις και αστοχίες. Η όποια κριτική για εμάς είναι καλοδεχούμενη, γιατί μας βοηθά να γινόμαστε πιο προσεκτικοί, να μελετάμε και να γινόμαστε καλύτεροι».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας, σημείωσε, ότι «η ενημέρωση των πολιτών είναι δημόσιο αγαθό και θεωρώ απαραίτητη την μεταξύ μας συνεργασία. Ευελπιστώ ότι θα συνεχίσουμε τη στενή επαγγελματική μας σχέση, όπως την έχουμε οικοδομήσει μαζί, μέσω του Γραφείου Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων της Αστυνομίας, όλα αυτά τα χρόνια».

«Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την εδώ παρουσία σας και ιδιαίτερα τη Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, τους Προέδρους των Διοικητικών Συμβουλίων της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου και της Ένωσης Συντακτών Κύπρου και τον Πρόεδρο της Επιτροπής Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας. Όλοι εσείς είστε συνοδοιπόροι και πολύτιμοι συνεργάτες στο έργο μας για την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στον πολίτη», κατέληξε ο κ. Μιχαηλίδης.

Check Also

Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας

Share Twitter Χειροπέδες σε 43χρονο για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας Μέλη του Γραφείου Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος …

Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων

Share Twitter Σε «συναγερμό» η Πυροσβεστική – 26 πυρκαγιές – Προβλήματα λόγω σφοδρών ανέμων Η …