Αποκλειστικά για Βούλγαρους ταξιδιώτες ανοίγουν ξενοδοχεία στη Βόρεια Ελλάδα

Τουριστική «απόβαση» Βούλγαρων αναμένεται τις ημέρες των εορτών στη Βόρεια Ελλάδα. Για το λόγο αυτό, μονάδες που αλλιώς θα παρέμεναν κλειστές λόγω της μείωσης του εσωτερικού τουρισμού, σύμφωνα με το έντυπο economymagazin, ανοίγουν για να τους υποδεχτούν.

 Όπως μετέδωσε η ανταποκρίτρια της ΒΝΡ στην Ελλάδα Κάτια Πέεβα, επικαλούμενη Έλληνες ταξιδιωτικούς πράκτορες, η φετινή επισκεψιμότητα στη Χαλκιδική, την Πιερία και άλλες περιοχές της Ελλάδας από τους Βούλγαρους τουρίστες για τις γιορτές, αναμένεται να ξεπεράσει αυτή του 2011.

Θα υπάρξει βέβαια και η … αντίθετη πορεία. Σύμφωνα με το  εξειδικευμένο σε οικονομικά θέματα ηλεκτρονικό έντυπο της Βουλγαρίας πολλοι Έλληνες έχουν επιλέξει ως προορισμούς το Μπάνσκο, το Παμπόροβο, το Μπόροβετς και τα υπόλοιπα χιονοδρομικά κέντρα της βουλγαρικής επικράτειας.

Οι αστυνομικές αρχές σε Ελλάδα και Βουλγαρία είναι σε επιφυλακή για την ομαλή μετάβαση των εκδρομέων,  στον κύριο οδικό άξονα μεταξύ Σόφιας και Θεσσαλονίκης Ε79 αλλά και στους άλλους δρόμους που συνδέουν τη Βουλγαρία με τη Βόρεια Ελλάδα.