Αν είστε λάτρεις των selfies… ξανασκεφτείτε το

Σύμφωνα με έρευνα Αμερικανών επιστημόνων,oι selfies στα social media μας κάνουν λιγότερο ελκυστικούς και επιτυχημένους

Αν λοιπόν, είστε λάτρεις των selfies και τις ανεβάζετε στα social media, ξανασκεφτείτε το!

Νέα έρευνα που διενήργησαν ψυχολόγοι στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, αποκαλύπτει ότι, τα άτομα που ανεβάζουν selfies στο διαδίκτυο, θεωρούνται λιγότερο ελκυστικά και επιτυχημένα απ’ αυτά που απλά ποζάρουν σε άλλους.

Όπως εξηγεί ο καθηγητής Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον, Κρις Μπάρι, «Όταν κάποιος άλλος μας τραβά φωτογραφία και την ανεβάζουμε στο Ιντερνέτ, αυτομάτως γινόμαστε πιο αρεστοί σε αυτόν που μας παρατηρεί».

Με την βοήθεια των φοιτητών του, μελέτησε την γνώμη που σχηματίζουν οι χρήστες για τα άτομα που ανεβάζουν selfies στο Instagram και αυτά που αναρτούν φωτογραφίες που τους έχουν τραβήξει φίλοι τους .

Οι ερευνητές, μελετώντας 900 εικόνες – απογυμνωμένες από hashtags, λεζάντες και πληροφορίες για τον χρήστη και τους ακολούθους τους – κλήθηκαν να αξιολογήσουν τους χρήστες με βάση 13 χαρακτηριστικά, ανάμεσά τους η αυτοεκτίμηση και η αξιοπιστία.

Με βάση τα πορίσματα της μελέτης, οι άνθρωποι που «εξέθεταν» τους εαυτούς τους στα social media με τις selfies, χαρακτηρίστηκαν ότι έχουν χαμηλότερη αυτοεκτίμηση, ότι είναι πιο μοναχικοί, λιγότερο αξιόπιστοι και λιγότερο επιτυχημένοι απ’ αυτούς που είχαν αναρτήσει φωτογραφίες που τους είχαν τραβήξει άλλοι, τονίζει ο Κρις Μπάρι.

Check Also

Γιατί η Samsung ζητά να μην χρησιμοποιούνται προστατευτικά οθόνης…

Share Twitter Αν έχεις πληρώσει πάνω από 500 ευρώ για μία συσκευή τηλεφώνου περιμένεις όλα …

Skydio 2: Το αυτόνομο drone που μπορεί να πετάξει κι ένα παιδί… 3 χρονών! (Video)

Share Twitter Ήδη από πέρυσι είχε εμφανιστεί ένα drone που χαιρέτισαν οι πάντες ως ένα …