Ανοίγουν οι πόρτες της χώρας για επενδύσεις. Στο Κατάρ ο Σαμαράς

Μετά την ευνοϊκή για την Ελλάδα συμφωνία που υπέγραψαν χθες η Hewlett-Packard με τη Cosco και την ΤραινΟΣΕ, η οποία μεταφέρει την έδρα της από το Ρότενταμ της Ολλανδίας στον Πειραιά, καθιστώντας την Ελλάδα κύρια δίοδο για τη μεταφορά των προϊόντων της εταιρίας σε ολόκληρη την Ευρώπη, ο Αντώνης Σαμαράς επισκέπτεται το Κατάρ.

Στις 27 Νοεμβρίου ο πρωθυπουργός μεταβαίνει στη Ντόχα με σκοπό να συζητήσει ο ίδιος – για πρώτη φορά ως πρωθυπουργός – “θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος”. Σύμφωνα με το γραφείο του πρωθυπουργού, η ημερομηνία δεν επελέγη τυχαία, καθώς μία ημέρα νωρίτερα το Eurogroup θα έχει επικυρώσει την εκταμίευση της δόσης των 31,5 ή και περισσοτέρων δις ευρώ στη χώρα.

Το Κατάρ έχει δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα από την περίοδο του Γ. Παπανδρέου, χωρίς καμία ωστόσο από αυτές να έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα. Σύμφωνα με συνεργάτη του πρωθυπουργού,  οι συζητήσεις στη Ντόχα θα συνεχιστούν από το σημείο που σταμάτησαν επί κυβέρνησης Παπανδρέου.

Ο Αν. Σαμαράς  έχει μεγάλες προσδοκίες από το ταξίδι στο Κατάρ καθώς θεωρεί ότι θα αποδώσει «άμεσα και απτά αποτελέσματα» ώστε, να σηματοδοτήσει το τέλος της ελληνικής απομόνωσης από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Το διπλωματικό γραφείο του πρωθυπουργού δημοσιοποίησε ακόμη, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη  συζητήσεις με τη Μόσχα και το Πεκίνο ώστε να κλειστούν ανάλογα ραντεβού «το συντομότερο δυνατό».