Ανοίγει αύριο η πύλη εμβολιασμού για άτομα άνω των 86 ετών

Ανοίγει στις 29 Ιανουαρίου η Πύλη Εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας άνω των 86 ετών – Νέα ραντεβού την 1η Φεβρουαρίου

Συνεχίζοντας την υλοποίηση του Εθνικού Πλάνου Εμβολιασμού για την COVID-19, το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι από την Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2021, στις 9 το πρωί, η Πύλη Εμβολιασμού θα είναι διαθέσιμη για διευθέτηση ραντεβού για τα άτομα ηλικίας άνω των 86 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί το προηγούμενο διάστημα ή δεν έχουν διευθετήσει ήδη ραντεβού.

Η διαδικασία διευθέτησης ραντεβού συνεχίζει και σήμερα για τα άτομα ηλικίας άνω των 88 ετών. Χθες διευθετήθηκαν 850 ραντεβού για εμβολιασμό από άτομα άνω των 88 ετών.

Προτρέπονται τα άτομα που εμπίπτουν στην εκάστοτε ηλικιακή ομάδα που έχει προτεραιότητα για εμβολιασμό, να διευθετούν ραντεβού στην πρώτη χρονικά διαθέσιμη ημέρα και ώρα, ώστε να υπάρχει συνεχής ροή στα Κέντρα Εμβολιασμού.

Διευκρινίζεται πως, ανάλογα με τον ρυθμό εξάντλησης των ραντεβού για τα άτομα άνω των 86 ετών, οι πολίτες θα ενημερώνονται μέσω ανακοίνωσης για τη διάθεση των ραντεβού στις επόμενες ηλικιακές υπό-ομάδες. Καλούνται οι πολίτες να παρακολουθούν τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, ώστε να γνωρίζουν τις διαφοροποιήσεις στην ηλικιακή ομάδα και να προβαίνουν σε διευθέτηση ραντεβού.

Παράλληλα, την Δευτέρα, 1 Φεβρουαρίου, και ανεξάρτητα από το εάν θα εξαντληθούν τα διαθέσιμα ραντεβού, θα προστεθεί στην Πύλη Εμβολιασμού επιπρόσθετος αριθμός ραντεβού. Σχετικές ανακοινώσεις για τον αριθμό των εμβολίων και την ηλικιακή ομάδα που θα αφορούν, θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

 

Check Also

ΠτΔ: Δεν θα ανεχθώ διασυρμό της προσωπικότητάς μου – Καλεί τον Παράσχο σε απολογία

«Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν θα ανεχθεί διασυρμό της προσωπικότητάς του – Καλεί τον Παράσχο …

Αστυνομία: 6,605 καταγγελίες από την 01/01/2021 για παραβίαση των μέτρων

Αστυνομία: 6,605 καταγγελίες από την 01/01/2021 για παραβίαση των μέτρων Στην επαρχία Λεμεσού οι περισσότερες …