ΑνΚΕ: Είναι καλό το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τον Πρόεδρο

Σε γραπτή απάντηση του Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου κ. Βίκτωρα Παπαδόπουλου στο ΑΚΕΛ, αναφέρει ότι είναι καλό το και το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

“Παραμονές της συνάντησης του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον ΓΓ του ΟΗΕ, και το ΑΚΕΛ προσπαθεί, για καθαρά προεκλογικούς λόγους και αδιαφορώντας τι συνεπάγεται σε σχέση με το μήνυμα που λαμβάνουν οι ξένοι, να παρουσιάσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι τάχα δεν ξέρει τι θέλει και δεν επιθυμεί την επανέναρξη των συνομιλιών.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατ’ επανάληψη έχει διακηρύξει δημοσίως, αλλά και έχει διαμηνύσει διπλωματικώς εκεί και όπου πρέπει ότι είναι και αύριο έτοιμος για επανέναρξη των συνομιλιών από εκεί που έμειναν, αν και εφόσον η Τουρκία δηλώσει έτοιμη να αποδεχθεί το πλαίσιο του ΓΓ του ΟΗΕ και υπάρξει επαρκής προετοιμασία προς αυτή την κατεύθυνση.

Άρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ξέρει τι θέλει και γνωρίζει πώς θα το προωθήσει.

Εκείνο που είναι ξεκάθαρο, όμως, είναι πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρόκειται να αποδεχθεί διατήρηση εγγυητικών, επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας για 15 χρόνια με ρήτρα επανεξέτασης.

Δεν πρόκειται επίσης να αποδεχθεί εσαεί παραμονή των τουρκικών στρατευμάτων σε Βάση ή εποπτικό ρόλο της Τουρκίας στην εφαρμογή της λύσης με δικαίωμα επέμβασης.

Είναι καλό και το ΑΚΕΛ να ξεκαθαρίσει τι ακριβώς ζητά από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.”

Check Also

Κατηγοριοποίηση των χωρών – Νέα αναθεωρημένη λίστα

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, από την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου, η Ιταλία, …

Τα ξενοδοχεία για τις επιχορηγημένες διακοπές του χειμώνα

Τη λίστα των ξενοδοχείων που συμμετέχουν στο Σχέδιο Ενίσχυσης Εγχώριου Τουρισμού δημοσίευσε το Υφυπουργείο Τουρισμού. …