Ανησυχία στην Ελλάδα για τα 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Ανησυχία στην Ελλάδα για τα 33 νέα κρούσματα κορωνοϊού

Όπως ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, επιβεβαιώθηκαν 33 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα το τελευταίο 24ωρο, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 3622. 

Τριάντα τρία νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου COVID-19, εκ των οποίων τα 21 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου τις χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 3.622 (ημερήσια μεταβολή +0,9%), εκ των οποίων 54,7% είναι άνδρες.

Από το σύνολο των 3.622 κρουσμάτων, 892 (24,6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 1.946 (53,7%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ασθενούς με COVID-19, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 193 θάνατοι. Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 9 (66,7% άνδρες).

Η κατανομή των νέων κρουσμάτων

Από τα 33 επιπλέον κρούσματα που δηλώθηκαν σήμερα, 21 κρούσματα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας, τρία είναι εισαγόμενα που προσήλθαν αυτοβούλως σε εργαστήριο για έλεγχο, δύο καταγράφηκαν στην περιφερειακή ενότητα Δράμας, άλλα δύο στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς, ένα στην περιφερειακή ενότητα Καβάλας, τρία στην περιφερειακή ενότητα Αττικής και ένα στην περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

Check Also

Ελλάδα – κορωνοϊός: Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε νέα μέτρα…

Share Twitter Νέα μέτρα για τον κορονοϊό προανήγγειλε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός Υγείας προανήγγειλε …

Με αντι-NAVTEX απάντησε η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις

Share Twitter Με αντι-NAVTEX απάντησε η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις Ο σταθμός της Υδρογραφικής Υπηρεσίας …