Αμερικανική Αστρονομική Ένωση: «Χάσαμε» τα ίχνη 900 αστεροειδών που ενδέχεται να χτυπήσουν τη Γη

Ανησυχητική αποκάλυψη από την Αμερικανική Αστρονομική Ένωση (IAU).

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, έχει χάσει τα ίχνη 900 αστεροειδών στο ηλιακό σύστημα μετά την τελευταία επίσημη καταγραφή!

Ανάμεσα στο 2013 και στο 2016, το Κέντρο Παρακολούθησης Αστεροειδών (MPC) της IAU διεξήγαγε εκτεταμένη έρευνα για τα αντικείμενα που περιστρέφονται στο ηλιακό σύστημα, καταγράφοντας συνολικά 17.030 αστεροειδείς κοντά στη Γη. Το 11% αυτών των αστεροειδών, όπως τονίζουν οι ερευνητές, περίπου, δηλαδή, οι 1.900, είναι «αρχικά ανεπιβεβαίωτοι», κάτι που σημαίνει ότι η ακριβής τους θέση δεν είχε προσδιοριστεί. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς, δε, παραμένουν ανυπολόγιστοι και θα μπορούσαν να πέσουν στη Γη ανά πάσα στιγμή.

Ο Πίτερ Βέρες, μάλιστα, επικεφαλής της μελέτης του MPC, δήλωσε στον New Scientist: «Πρέπει να δράσουμε γρήγορα και να τους βρούμε. Αύριο, το κάθε αντικείμενο θα μπορούσε να είναι στην άλλη πλευρά του ουρανού, και κανείς να μην ξέρει πού ακριβώς».

Εξίσου ανησυχητικό, εξάλλου, είναι και το γεγονός ότι οι αστεροειδείς που βρίσκονται μπορούν να φτάσουν μέχρι και τα 3.200 μέτρα πλάτος και να παραμείνουν σε τροχιά από 10 έως 100 εκατομμύρια χρόνια!

Ταξιδεύουν, δε, με ταχύτητες που ξεπερνούν τα 45.000 μίλια/ώρα, οπότε δεν θέλουμε καν να σκεφτόμαστε το ενδεχόμενο σύγκρουσης…

Άλλωστε, μόλις πριν από λίγες μέρες οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ο αστεροειδής που προκάλεσε την εξαφάνιση των δεινοσαύρων είχε δύναμη ίση με 10 δισεκατομμύρια ατομικές βόμβες.

Check Also

New York Times: 50 πυρηνικές βόμβες των ΗΠΑ βρίσκονται στην Τουρκία…

Share Twitter Πενήντα πυρηνικές βόμβες, οι οποίες βρίσκονται σε αεροπορική βάση των ΗΠΑ, γίνονται το …

Γερμανία: 30χρονη δηλώνει ότι έχει σχέση με ένα Boeing 737-800! « Είναι πολύ ελκυστικό και σέξι»!

Share Twitter Μια γυναίκα από το Βερολίνο υποστηρίζει ότι έχει πενταετή σχέση με ένα… αεροπλάνο. …