Αλληλεγγύη: Ο ΠτΔ με τη νέα συνέντευξη επιδείνωσε τη θέση του

Αλληλεγγύη: Ο ΠτΔ με τη νέα συνέντευξη επιδείνωσε τη θέση του

Όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας διαρρέει -κατά την εκτίμηση των ανθυπάτων- μια «σημαντική δήλωση» από μια συνέντευξη στο ΡΙΚ που δεν μεταδόθηκε ακόμα -μια δήλωση η οποία όμως καταβαραθρώνει το φρόνημα του Ελληνισμού της Κύπρου και καταδικάζει την ΚΔ σε ανυποληψία- και στη συνέχεια σπεύδει να δώσει τηλεοπτική συνέντευξη σε άλλο σταθμό που μεταδίδεται πριν από τη μετάδοση της πρώτης και επίμαχης συνέντευξης για να ανασκευάσει όσα τραγικά έχει πει, ο καθένας κατανοεί ότι στην κυβέρνηση δεν υπάρχει ούτε ειρμός, ούτε συνέπεια, ούτε σχεδιασμός. Η κυβέρνηση είναι απλώς επικίνδυνη.

Δεν διασκέδασε τις αρνητικές εντυπώσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, απεναντίας επιδείνωσε τη θέση του.

Και φυσικά δεν μπορεί να απαξιώνει τις διαφορετικές αντιλήψεις πολιτών που αντιμάχονται την ηττοπάθεια και την υποταγή του, χαρακτηρίζοντας τις «ρητορική παληκαρισμών». Τα «όπλα» του τα χρησιμοποίησε κατά κόρον και μας οδήγησε στην παράδοση.

Αποτυχημένη είναι και η προσπάθεια των φιλικών προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης που απλώς συντηρούν το άγχος και την αγωνία των σκεπτόμενων πολιτών.

Ο ΠτΔ ΞΕΧΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΙΑΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΚΡΟΥΣΕ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ

Προκειμένου να υπερπροβάλλει την «αγωνιστικότητα» και το σθένος του και να αντιρροπήσει τις ηττοπαθείς δηλώσεις του, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεσπάθωσε εναντίον των Γερμανών και της Καγκελαρίου Μέρκελ για τη στάση τους απέναντι στην Τουρκία.

Ξεχνά τους παιάνες που ανέκρουσε προς τιμήν της Μέρκελ, πολύ πριν έλθει για να τον στηρίξει προεκλογικά αλλά και στη συνέχεια, ενώ ευθύς εξαρχής φαινόταν ότι οι Γερμανοί είχαν πάνω από όλα τα οικονομικά τους συμφέροντα και σε καμία περίπτωση δεν υποστήριξαν την Κυπριακή Δημοκρατία.

Ακόμη και στο θέμα των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, οι Γερμανοί επιμένουν να επιβάλλουν στην Κύπρο την υποχρέωση να εφαρμόζει τις κυρώσεις ενώ οι ίδιοι συναλλάσσονται άψογα με τη Ρωσία, και μπλοκάρουν κάθε προσπάθεια επιβολής κυρώσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Τουρκία.

Και σε αυτό τον τομέα ο Πρόεδρος απέτυχε οικτρά.

Check Also

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν από τα γραφεία τους

ΔΗΣΥ: Προφανώς εννοεί τον εαυτό του ο ΓΓ του ΑΚΕΛ όταν λέει κάποιοι να βγουν …

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων

Υπ. Δικαιοσύνης: Δράσεις με στόχο την επίσπευση της εκτέλεσης των ενταλμάτων Σε ειδική σύσκεψη που …