ΑΚΕΛ: Τα κόμματα που στηρίζουν Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη άνοιξαν τον ασκό των μαζικών εκποιήσεων

Γραπτή δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά

Τα κόμματα που στηρίζουν Αβέρωφ και Χριστοδουλίδη άνοιξαν τον ασκό των μαζικών εκποιήσεων


Η χθεσινή απόφαση των κομμάτων ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ να εμποδίσουν τη συζήτηση για συνέχιση της αναστολής των εκποιήσεων αφήνει χιλιάδες οικογένειες και μικροεπαγγελματίες έρμαιο στις επερχόμενες μαζικές εκποιήσεις. Είναι θλιβερό το γεγονός ότι το μεν ΔΗΚΟ άλλαξε τη μέχρι σήμερα στάση του για το ζήτημα ενώ η ΕΔΕΚ και η ΔΗΠΑ δεν στήριξαν την Πρόταση που συνυπέγραφαν και οι ίδιοι!

 

Εταιρίες διαχείρισης δανείων με πρωτόγνωρο προκαλούν ολόκληρη την κοινωνία κάνοντας διαφημίζοντας φεστιβάλ ξεπουλήματος ακινήτων για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Η δε αύξηση των επιτοκίων προκαλεί αλυσιδωτές συνέπειες που θα προκαλέσουν νέα αύξηση στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Εντούτοις, τα κόμματα που στηρίζουν Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη προφανώς συνεννοήθηκαν εκ των προτέρων για να εμποδίσουν την Βουλή να ψηφίσει στοχευμένη τρίμηνη αναστολή εκποιήσεων. Η αναστολή των εκποιήσεων είναι μια προσωρινή αλλά επί του παρόντος η μοναδική ασπίδα προστασίας, αφού ακόμα να επιτευχθεί πραγματική αλλαγή και ισορροπία στο νομοθετικό πλαίσιο που σήμερα είναι ετεροβαρές υπέρ των τραπεζών, με βασική ευθύνη της κυβέρνησης Αναστασιάδη-Συναγερμού.

Η ευθύνη για όσα θα ακολουθήσουν το επόμενο διάστημα σε βάρος των δανειοληπτών ανήκει στα κόμματα που πήραν την χθεσινή απόφαση.

 

Check Also

Koινές  ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την πάταξη της εμπορίας προσώπων

Koινές  ευρωπαϊκές επιχειρήσεις για την πάταξη της εμπορίας προσώπων Μεταξύ των ημερομηνιών 24-30/10/2022 διενεργήθηκαν κοινές …

Δεκτή η έφεση του Γ. Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αύξηση ποινής σε θανατηφόρο τροχαίο

Δεκτή η έφεση του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας για αύξηση ποινής σε θανατηφόρο τροχαίο στην …