ΑΚΕΛ: Στήριξη στον Ανδρέα Παράσχο – Μείζον ζήτημα για την ελευθεροτυπία στη Κύπρο

Μείζον ζήτημα για την ελευθεροτυπία στον τόπο μας συνιστά ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Ανδρέα Παράσχου, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Η ανακοίνωση:

Ο εξαναγκασμός σε παραίτηση του Διευθυντή της εφημερίδας «Καθημερινή», Ανδρέα Παράσχου, μετά από άρθρο του με καταγγελίες για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, συνιστά μείζον ζήτημα για την ελευθεροτυπία στον τόπο μας, η οποία αποτελεί δείκτη για την ποιότητα της δημοκρατίας. Το ΑΚΕΛ εκφράζει τη στήριξη και συμπαράστασή του προς τον Ανδρέα Παράσχο.

Η Κύπρος χρειάζεται δημοσιογραφία που ελέγχει τα κατεστημένα, κρίνει την πολιτική και οικονομική εξουσία, αναδεικνύει τα πραγματικά προβλήματα του λαού μας και διατυπώνει με παρρησία την άποψή της.

Μια τέτοια δημοσιογραφία είναι διπλά αναγκαία σήμερα, γιατί ο τόπος κυβερνάται από μια κυβέρνηση που έχει σπάσει όλα τα ρεκόρ στον αυταρχισμό, την αλαζονεία, καθώς και στη διαπλοκή με τα ΜΜΕ. Μια κυβέρνηση η οποία συγκρούεται με κάθε θεσμό που δεν κατόρθωσε να ελέγξει αλλά και που δεν διστάζει να εξαπολύει αστυνομικές έρευνες σε σπίτια πολιτών για να φιμώσει την ελευθερία έκφρασης, ακόμα και τη σάτιρα.

Check Also

H Αλληλεγγύη θα ψηφίσει τους προϋπολογισμούς υπό διαμαρτυρία

Share Twitter Θα ψηφίσουμε μεν, αλλά μόνο για το καλό των δυσπραγούντων συμπολιτών μας αναφέρει …

Υπ. Υγείας: Σταδιακή χαλάρωση των μέτρων εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση

Share Twitter Για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων εάν συνεχιστεί η πτωτική τάση, κάνει λόγο σε …