ΑΚΕΛ σε Κ.Ε: Οι ίδιοι οι κυβερνώντες, δίχασαν την κοινωνία με τις ενέργειές τους

Αυτοί που δίχασαν την κοινωνία με τις ενέργειές τους είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες, ανέφερε σε δήλωση – απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο ο Χρίστος Χριστοφίδης, μέλος Πολιτικού Γραφείου Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Οι κυβερνώντες διολισθαίνουν σε απαράδεκτες προσεγγίσεις οι οποίες θυμίζουν άλλες μαύρες εποχές. Η προσέγγιση ότι οι ίδιοι εξ ορισμού εκπροσωπούν το συμφέρον της πατρίδας μας και όσοι τους ασκούν δημοκρατική κριτική στρέφονται κατά της χώρας, θυμίζει ολοκληρωτικές προσεγγίσεις. Ο διάλογος και η άσκηση κριτικής είναι η πεμπτουσία της δημοκρατικής λειτουργίας. Αν οι κυβερνώντες δεν αντέχουν τη δημοκρατία τότε έχουμε πολύ σοβαρότερο πρόβλημα από την ήδη κρίσιμη κατάσταση που βιώνουμε σήμερα.

Αναφέρεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε «υπονόμευση της αξιοπιστίας της χώρας μας». Είναι αλήθεια παράδοξο οι κυβερνώντες που μας έκαναν ρεζίλι διεθνώς με τις πωλήσεις διαβατηρίων, τα δωρεάν ταξίδια στις Σεϋχέλλες, αυτοί που οδήγησαν στην κατρακύλα στους δείκτες διαφθοράς, αυτοί που έπληξαν την αξιοπιστία μας στο κυπριακό με φοβερά επικίνδυνες παλινωδίες, να κατηγορούν άλλους ότι πλήττουν την αξιοπιστία της χώρας μας.

Υποστηρίζουν οι κυβερνώντες ότι εφαρμόζουν επιστημονικές οδηγίες για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Ρωτούμε εδώ και μια εβδομάδα: στη βάση ποιας επιστημονικής τεκμηρίωσης έκλεισαν τα μισά οδοφράγματα; Απάντηση καμία.

Αναφέρεται ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σε διχαστικό λόγο. Καταρχήν ως απάντηση θα πρέπει να διαβάσει τη δήλωση του. Αυτή που δίχασαν την κοινωνία με τις ενέργειές τους είναι οι ίδιοι οι κυβερνώντες. Χωρίς μάλιστα τη στοιχειώδη συνεννόηση και διαβούλευση με τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου, όπως ΟΛΑ τα κόμματα τους άσκησαν κριτική στο Εθνικό Συμβούλιο. Μέχρι και ο ηγέτης του κυβερνώντος κόμματος δεν είχε ιδέα. Τόση και τέτοια «ενότητα» προσφέρουν οι κυβερνώντες.

Το ΑΚΕΛ αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για την ανατροπή της κατοχής και της διχοτόμησης. Για την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδας και του λαού μας. Η επαναλαμβανόμενη θέση των κυβερνώντων ότι ξεχνά τις ευθύνες της Τουρκίας αποτελεί ύβρη και εμπαιγμό της νοημοσύνης των πολιτών. Άλλοι είναι που φέρονται να συζητούν τα δύο κράτη, την υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της Τουρκίας. Οι κυβερνώντες είναι που αποτυγχάνουν να αντιμετωπίσουν την Τουρκία με αποτέλεσμα αυτή να αλωνίζει αλώβητη και αποενοχοποιημένη στην ΑΟΖ μας, να ετοιμάζεται να εποικίσει την Αμμόχωστο, χωρίς να αντιμετωπίζει την ουσιαστική αντίδραση του ΟΗΕ και της ΕΕ. Αν θέλουν οι κυβερνώντες να δουν ποιος δίνει συγχωροχάρτι στην Τουρκία, ας κοιτάξουν στον καθρέφτη.

Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει να εκφράζει δημοκρατικά και ισορροπημένα τις απόψεις του με κριτήριο την εξυπηρέτηση του συμφέροντος της πατρίδας και του λαού μας. Για τη λευτεριά και την επανένωση. Αν αυτό δεν γίνεται ανεκτό από τους κυβερνώντες έχουμε πολύ σοβαρό πρόβλημα.

Για τα ευρωπαικά κονδύλια για το μεταναστευτικό

Τα ερωτήματα πολλαπλασιάζονται σε σχέση με τη διάθεση των ευρωπαϊκών κονδυλίων που η κυβέρνηση άντλησε για στήριξη στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό. Δημοσίευμα της εφημερίδας “Χαραυγή” φέρει τους κυβερνώντες να διέθεταν κονδύλια με τρόπους που τουλάχιστο δημιουργούν ερωτηματικά.

Οφείλει η κυβέρνηση να απαντήσει αναλυτικά και ευθαρσώς για το πως διατέθηκαν εκατομμύρια ευρώ τα οποία υποτίθεται θα μας βοηθούσαν στην πιο αποτελεσματική αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και του προσφυγικού.

Ιδιαίτερα όταν σήμερα ακόμα και οι ίδιοι παραπονιούνται -αλήθεια σε ποιους- ότι το θέμα λαμβάνει διαστάσεις. Υπενθυμίζουμε για ακόμη μια φορά τους κυβερνώντες ότι κυβερνούν τα τελευταία επτά χρόνια.

Check Also

Aίθριος ο καιρός με νεφώσεις και σκόνη στην ατμόσφαιρα (live map)

Σήμερα ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, με παροδικά αυξημένες ψηλές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα …

Σημεία δειγματοληψίας για δωρεάν rapid test σε δικαιούχους

Σημεία δειγματοληψίας για διενέργεια rapid test μέσω του προγράμματος του Υπουργείου Υγείας – 28 Νοεμβρίου 2021 Στη …