ΑΚΕΛ: Ο αγώνας των εκπαιδευτικών αφορά όλους μας

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών αφορά όλους μας, τόνισε σε δήλωσή του ο  Χρίστος Χριστοφίδης, Επικεφαλής Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, για τη συνεχιζόμενη απεργία των εκπαιδευτικών που εργάζονται με αγορά υπηρεσιών

Η απεργία των εκπαιδευτικών που εργάζονται στο Υπουργείο Παιδείας με την παράνομη και απάνθρωπη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών» συνεχίζεται. Ταυτόχρονα, συνεχίζεται η αδιαφορία των κυβερνώντων για αυτό το πρόβλημα, το οποίο οφείλουν να επιλύσουν. Υπάρχουν άλλωστε και αποφάσεις δικαστηρίου.

Θυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, μετατρέποντας πέντε χιλιάδες εργαζόμενους από μισθωτούς σε «αυτοεργοδοτούμενους» με τη μέθοδο της αγοράς υπηρεσιών, τούς στέρησε αυτόματα το 35% περίπου των εισοδημάτων τους, όπως και κάθε εργασιακό δικαίωμα. Με αυτό τον τρόπο η κυβέρνησης δημιουργεί ένα απαράδεχτο και επικίνδυνο προηγούμενο τόσο για τον ευρύτερο δημόσιο τομέα όσο και για τον ιδιωτικό τομέα.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται με τη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών» αφορά όλους μας. Σήμερα είναι αυτές οι 5,000 εκπαιδευτικοί, αύριο δεν ξέρουμε ποιοι άλλοι ενδεχομένως θα πάρουν σειρά.

Το ΑΚΕΛ, ως έμπρακτη έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης θα κάνει συμβολική εισφορά στο ανεργιακό ταμείο των εκπαιδευτικών για στήριξη του απεργιακού αγώνα. Ταυτόχρονα αντιπροσωπεία του κόμματος θα παραστεί στην αποψινή συναυλία αλληλεγγύης που διοργανώνουν οι απεργοί στην πλατεία Φανερωμένης.

Καλούμε τους πολίτες να στηρίξουν τον δίκαιο αγώνα συνεισφέροντας στο απεργιακό ταμείο και στηρίζοντας τα αιτήματα των εκπαιδευτικών.

Check Also

Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου: Ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, για άσκηση πολιτικής πίεσης στα κέντρα λήψης αποφάσεων

Κίνηση Προσφύγων Αμμοχώστου: Ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών, για άσκηση πολιτικής πίεσης στα κέντρα λήψης …

Αβέρωφ: Η Κύπρος θα γίνει ένας από τους πιο ελκυστικούς, επενδυτικούς προορισμούς

Δήλωση Προέδρου κ. Αβέρωφ Νεοφύτου για κυβερνητική στρατηγική προσέλκυσης επενδύσεων Έχουμε μελετήσει πολύ σοβαρά την …