ΑΚΕΛ: Οι μεταρρυθμίσεις, στην υγεία, δεν υλοποιούνται με ευχολόγια και δηλώσεις

Οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, δεν υλοποιούνται με ευχολόγια και δηλώσεις αναφέρει σε γραπτή δήλωσή της η βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Ελένη Μαύρου, για τις δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου σε σχέση με το ΓεΣΥ.

«Σε χθεσινές του δηλώσεις, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος επανέλαβε την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης, για υλοποίηση του ΓεΣΥ «μέσα στα συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα τα οποία και θα τηρηθούν».

Οι δηλώσεις ήρθαν την επομένη της δημοσιοποίησης ειδικής έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το Υπουργείο Υγείας, η οποία καταγράφει μεταξύ άλλων την πορεία για εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Αν κάτι καταγράφεται σαφώς στην Έκθεση είναι ότι κανένα χρονοδιάγραμμα για εφαρμογή του ΓεΣΥ δεν έχει τηρηθεί με πιο σοβαρή την καθυστέρηση στον εκσυγχρονισμό και αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

Το ΑΚΕΛ λειτούργησε καταλυτικά, μαζί με άλλες δυνάμεις, για την ψήφιση των σχετικών νομοσχέδιων για το ΓεΣΥ και την αυτονόμηση των δημόσιων νοσηλευτηρίων, παρά το γεγονός ότι η όλη προσπάθεια υπονομεύθηκε από βασικά στελέχη της κυβέρνησης και του κυβερνώντος κόμματος.

Περισσότερο από ένα χρόνο μετά διαπιστώνουμε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια, με ευθύνη της κυβέρνησης έχουν αφεθεί να παραπαίουν σε αντίθεση με το τι προέβλεπε ο οδικός χάρτης. Ως τραγικό αποτέλεσμα, χιλιάδες συμπολιτών μας δεν έχουν πρόσβαση σε αξιοπρεπή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενώ υπονομεύεται η ομαλή και βιώσιμη εφαρμογή του ΓεΣΥ.

Ως ΑΚΕΛ, επαναλαμβάνουμε ότι οι μεταρρυθμίσεις, ιδιαίτερα στο χώρο της υγείας, δεν υλοποιούνται με ευχολόγια και δηλώσεις, αλλά με έμπρακτες προσπάθειες εκσυγχρονισμού, διοικητικές αναδιαρθρώσεις, ουσιαστικές επενδύσεις και πολιτική και κοινωνική συναίνεση.»

 

Check Also

Στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ ο Υπουργός Γεωργίας

Share Twitter Στο Συμβούλιο Γεωργίας και Αλιείας της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 16-17 Δεκεμβρίου …

ΑΚΕΛ: Έκπληξη και θράσος να στήνουν φιέστες για συμφωνία με 7 χρόνια καθυστέρηση

Share Twitter Για έκπληξη και θράσος έκανε λόγο ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, …