ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες όπως δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια, ούτε και τώρα δεν θέλουν να αποκαλυφθεί

Οι κυβερνώντες όπως δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια, ούτε και τώρα δεν θέλουν να αποκαλυφθεί, αναφέρει σε σήλωσή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαίδης.

Δική μας σταθερή απαίτηση είναι το Πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για τα διαβατήρια να δοθεί στη δημοσιότητα, όπως ορίζει και η σχετική νομοθεσία, ώστε να κριθούν τα ευρήματα του πορίσματος καθώς επίσης και η Επιτροπή και το έργο της.

Οι πολίτες, από την άλλη, παρακολουθούν την κυβέρνηση Αναστασιάδη και τον Δημοκρατικό Συναγερμό να αλλάζουν θέσεις, ανάλογα με το τι τους συμφέρει.

Είναι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης που το Νοέμβριο του 2011 εισηγήθηκε την υποχρεωτική δημοσιοποίηση των πορισμάτων των ερευνητικών επιτροπών. Τώρα όμως, μεθοδεύουν τη μη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τη σαθρή βιομηχανία των χρυσών διαβατηρίων που οι ίδιοι έστησαν και λειτουργούσαν, εκθέτοντας επαναλαμβανόμενα τη χώρα μας διεθνώς.

Είναι ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης και το κυβερνών κόμμα που επί χρόνια συγκρούονταν με τους πάντες ισχυριζόμενοι ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Ο Χάρης Γεωργιάδης δήλωνε ότι «μέχρι σήμερα, λόγω αυστηρών ελέγχων, δεν ήρθαν στην Κύπρο μη «καθαροί» επενδυτές» (14.02.2019). Και ο Νίκος Νουρής ισχυριζόταν με στόμφο ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία» (26.08.2020) που να τεκμηριώνουν ότιδηποτε επιλήψιμο στο πρόγραμμα. Τώρα όμως, η Ερευνητική τεκμηρίωσε ότι πάνω από τα μισά διαβατήρια δόθηκαν παράνομα.

Όλη η Κύπρος γνωρίζει ότι η κυβέρνηση Συναγερμού παλεύει με νύχια και με δόντια για να μην αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων. Γιατί είναι η κυβέρνηση Συναγερμού που έδωσε πάνω από 6,5 χιλιάδες διαβατήρια. Γιατί είναι οι οικογενειακές επιχειρήσεις του Νίκου Αναστασιάδη και γραφεία συνδεδεμένα με νυν και πρώην υπουργούς που ήταν οι πρώτοι παίκτες στη βιομηχανία χρυσών διαβατηρίων, αδιαφορώντας για τη σκανδαλώδη σύγκρουση συμφέροντος. Για αυτό δεν έλεγαν τόσα χρόνια την αλήθεια. Και για αυτό δεν θέλουν ούτε τώρα να αποκαλυφθεί η αλήθεια.

 

 

Check Also

Σιακαλλή για πολιτογραφήσεις: Είχε διαφωνήσει με ΥΠΕΣ, δεχόταν παρεμβάσεις

Σιακαλλή για πολιτογραφήσεις: Είχε διαφωνήσει με ΥΠΕΣ, δεχόταν παρεμβάσεις Ήταν πολύ συνηθισμένο φαινόμενο να υπάρχουν …

Αλληλεγγύη: Δεν πιστεύουμε πια τα νούμερα – Τα στοιχεία είναι ψευδή

Με έντονο τρόπο αντιδρά σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη, για τη διαχείρηση της πανδημίας …