ΑΚΕΛ: Λανθασμένη η απόφαση της ψευδοκυβέρησης να κλείσει τα οδοφράγματα

Λανθασμένη η απόφαση της ψευδοκυβέρησης να κλείσει τα οδοφράγματα, αναφέρει σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ.

Η μονομερής απόφαση της ψευδοκυβέρνησης των κατεχομένων να κλείσει τα οδοφράγματα στα Στροβίλια και το Λιμνίτη είναι λανθασμένη, αφού δεν τεκμηριώνεται επιστημονικά ότι κάτι τέτοιο συνιστά μέτρο αναχαίτισης της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών κ. Οζερσάι που ανακοίνωσε την απόφαση δεν παρέθεσε καμιά επιστημονική τεκμηρίωση για την απόφαση αυτή.

Η ανάγκη να αναχαιτιστεί η εξάπλωση του κορονοϊού –ενόψει και των κρουσμάτων που πλέον εντοπίστηκαν και στις ελεύθερες και στις κατεχόμενες περιοχές- απαιτεί λήψη δραστικών και επιστημονικά τεκμηριωμένων μέτρων.

Αυτό που απαιτείται είναι η δραστική ενίσχυση των ελέγχων στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία και στα σημεία διέλευσης από τις ελεύθερες στις κατεχόμενες περιοχές και αντίστροφα.

Η απειλή του ιού αφορά όλο το νησί και όλο τον πληθυσμό του νησιού. Η αρμόδια δικοινοτική Τεχνική Επιτροπή συνιστά ένα χρήσιμο χώρο συνεννόησης, διαβουλεύσεων και συνεργασίας ώστε –έστω και υπό τις σημερινές συνθήκες κατοχής και διαίρεσης- να ληφθούν τα πιο δραστικά και αποτελεσματικά μέτρα για να αντιμετωπίσουμε την κοινή απειλή.

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …