ΑΚΕΛ: Καταδικαστέο το επεισόδιο στη Λήδρας – Δεν χρειαζόταν το κλείσιμο οδοφραγμάτων

Το ΑΚΕΛ σε ανακοίνωση  για το κλείσιμο οδοφραγμάτων καταδιάζει το επεισόδιο βιοπραγίας εναντίον στρατιώτη αλλά αναφέρει ότι δεν χρειάζοταν το κλείσιμο οδοφραγμάτων.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Το περιστατικό βιαιοπραγίας σε βάρος κληρωτού στρατιώτη κατά τη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων είναι απαράδεκτο και καταδικαστέο. Όπως απαράδεκτη και καταδικαστέα είναι η βία από αστυνομικό σε βάρος διαδηλωτή, που επίσης καταγράφεται σε βίντεο.

Ανεξαρτήτως, όμως, αυτών των συμβάντων, παραμένει η ουσία του ζητήματος: Η κυβέρνηση ακόμα να εξηγήσει, σε επιστημονική βάση, με ποιον τρόπο το κλείσιμο των τεσσάρων οδοφραγμάτων συνιστά μέτρο αντιμετώπισης του κορονοϊου.

Το γεγονός ότι τις προηγούμενες μέρες ο Υπουργός Εξωτερικών απέκλειε το ενδεχόμενο κλεισίματος των οδοφραγμάτων και ακόμη και το ίδιο το κυβερνών κόμμα δήλωνε χθες πλήρη άγνοια και αποστασιοποιήθηκε από την απόφαση της κυβέρνησης, είναι ενδεικτικό.

Ιδιαίτερα όταν οι αποφάσεις της κυβέρνησης δεν αντέχουν σε κανένα έλεγχο ως προς την επιστημονική τους τεκμηρίωση, ήταν προβλεπτό ότι για ένα τόσο ευαίσθητο ζήτημα θα προέκυπταν πολιτικές προεκτάσεις. Η κυβέρνηση έχει καταφέρει να μετατρέψει ένα θέμα δημόσιας υγείας -τα μέτρα για τον κορονοϊό- σε αφορμή για έξαρση ενός διχαστικού, τοξικού κλίματος όχι μόνο ανάμεσα στις δύο κοινότητες αλλά και μέσα στην ελληνοκυπριακή κοινότητα. Ο σωβινισμός-φανατισμός βρήκε δε την χρυσή ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει σε βάρος της προοπτικής απελευθέρωσης και επανένωσης της πατρίδας μας.

Επαναλαμβάνουμε ότι αυτό που χρειάζεται δεν είναι κλείσιμο οδοφραγμάτων, αλλά ενίσχυση των υγειονομικών ελέγχων πρωτίστως στα σημεία εισόδου στην Κυπριακή Δημοκρατία καθώς και συνεργασία στο πλαίσιο της αρμόδιας Τεχνικής Επιτροπής για τα αναγκαία μέτρα στα σημεία διέλευσης ανάμεσα στις ελεύθερες και τις κατεχόμενες περιοχές.

Check Also

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή

Πρόστιμο €2,000 σε 38χρονο κυνηγό, που εντοπίστηκε σε απαγορευμένη περιοχή Παράνομη μεταφορά κυνηγετικού πυροβόλου όπλου …

Δολοφονίες στον Κάτω Αμίαντο: Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός – Ο 32χρονος τις πυροβόλησε

Ανασύρθηκε και η δεύτερη σορός από την αυλή εξοχικής κατοικίας στον Κάτω Αμίαντο στην υπόθεση …