ΑΚΕΛ: Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να ασχοληθεί με την ουσία

Σημασία έχει τι λένε για σένα οι τρίτοι και όχι τι λες εσύ για τον εαυτό σου, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

«Όποτε ασκηθεί κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο Κυπριακό και την εξωτερική πολιτική της, αντί πειστικών απαντήσεων αυτή επιτίθεται στην αντιπολίτευση ότι, τάχα, αφήνει στο απυρόβλητο την Τουρκία.

Αυτό έκανε και χθες η κυβέρνηση, η οποία επιτέθηκε ξανά στο ΑΚΕΛ. Ούτε την πρώτη παράγραφο από την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ που αναφερόταν στις παρανομίες της Τουρκίας, δεν διάβασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση απευθύνεται στο εσωτερικό για να κρύψει την προβληματική εικόνα και την αναξιοπιστία της στο εξωτερικό.

Στο Κυπριακό, ούτε ο ΟΗΕ, ούτε η ΕΕ, κανείς δεν συμμερίζεται τη ρητορική του Προέδρου και της κυβέρνησης. Ο ΓΓ του ΟΗΕ επαίνεσε την Τουρκία για την στάση της στο Κραν Μοντανά και επέρριψε ευθύνες στους δύο ηγέτες για την απώλεια μιας «ιστορικής ευκαιρίας», αλλά και για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο. Αντί να απευθυνθεί στο ΓΓ του ΟΗΕ, ο οποίος κάνει αυτές τις διαπιστώσεις, η κυβέρνηση επιτίθεται στο ΑΚΕΛ.

Με τον ίδιο τρόπο η κυβέρνηση χειρίζεται τα θέματα της εξωτερικής πολιτικής. Ανέβασε τον πήχη σχετικά με τις κυρώσεις και το βέτο για τις παρανομίες της Τουρκίας, πανηγύριζε ισχυριζόμενη ότι έπεισε τους Ευρωπαίους για πακετοποίηση των κυρώσεων ενάντια στη Λευκορωσία και την Τουρκία, και όταν αποκαλύφθηκε η γύμνια της πολιτικής της, επιτίθεται στο ΑΚΕΛ.

Καλούμε την κυβέρνηση επιτέλους να ασχοληθεί με την ουσία. Στην πολιτική, σημασία έχει τι λένε οι τρίτοι για σένα στο εξωτερικό, και όχι τι λες εσύ για τον εαυτό σου στο εσωτερικό.

Η επικοινωνία μπορεί να φέρνει ψήφους, τα προβλήματα όμως που αντιμετωπίζει η χώρα μας πολλαπλασιάζονται.

Η Τουρκία απειλεί και προκαλεί, αλλά οι λανθασμένες πολιτικές της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ δεν καταφέρνουν καν να την εκθέσουν.»

 

Check Also

Στη φυλακή για 10 χρόνια ο 34χρονος που παρέλαβε «πακέτο» με 7 κιλά κάνναβης

Share Twitter Ποινή φυλάκισης 10 ετών σε 34χρονο για υπόθεση ναρκωτικών Ποινή φυλάκισης διάρκειας 10 …

Άντρος: Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε με έπαρση ότι είναι απολύτως άμωμος και αμόλυντος

Share Twitter Ο κ. Αναστασιάδης δήλωσε με έπαρση ότι είναι απολύτως άμωμος και αμόλυντος, ανέφερε …