ΑΚΕΛ: Καλούμε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να πάρουν θέση: Με το λαό ή με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα;

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργου Κουκουμά, αναφορικά με πρωτοβουλία του κόμματος για φορολόγηση υπερκέρδών εταιρειων ενέργειας, τόνισε: Καλούμε Κυβέρνηση και ΔΗΣΥ να πάρουν θέση: Με το λαό ή με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα;

Η πολυδιαφημισμένη σύσκεψη στο Προεδρικό δεν απέδωσε κανένα άμεσο μέτρο για να ανακουφιστεί η κοινωνία. Ούτε πλαφόν στα καύσιμα συζητά η κυβέρνηση, ούτε αποκατάσταση της ΑΤΑ, ούτε μείωση του ΦΠΑ στα βασικά αγαθά, ούτε καμιά άλλη εισήγησή μας. Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση του Συναγερμού λέει στο λαό να φάει παντεσπάνι.

Άλλωστε, η οικονομική θεωρία του Συναγερμού είναι εξωφρενικά κυνική: ισχυρίζονται ότι αν έχει ο κόσμος περισσότερα χρήματα στην τσέπη του, θα ανεβούν οι τιμές. Δηλαδή, να πεινάσει η κοινωνία για να πέσει ο πληθωρισμός.

Όμως ο Συναγερμός και η κυβέρνηση του κρύβουν μια μεγάλη αλήθεια: οι πρωτόγνωρες αυξήσεις δεν έχουν τις ίδιες συνέπειες για όλους. Την ώρα που αδειάζουν οι τσέπες των νοικοκυριών, τα ταμεία του κράτους και των μεγάλων εταιριών ενέργειας γεμίζουν με έσοδα που δεν φαντάζονταν. Δεν θέλουν όμως οι κυβερνώντες να θίξουν όμως ούτε στο ελάχιστο τα μεγάλα συμφέροντα.

Αφού λοιπόν η κυβέρνηση δεν θέλει να προχωρήσει στη φορολόγηση των απροσδόκητων υπερκερδών των εταιριών ενέργειας, παίρνει νομοθετική πρωτοβουλία το ΑΚΕΛ και καλούμε όλους να πάρουν θέση.

Με το λαό ή με τα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα;

Check Also

Τροχονομικοί έλεγχοι στη Πάφο – Κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες

Τροχονομικοί έλεγχοι στη Πάφο – Κατασχέθηκαν τρεις μοτοσικλέτες Στο πλαίσιο της πρόληψης των οδικών συγκρούσεων, …

Λεμεσός: Έκρηξη σε οικία στην Απεσιά και εμπρησμός οχήματος στις Κιβίδες

Δύο περιστατικά, ενός εμπρησμού αυτοκινήτου και μιας έκρηξης σε οικία, τα συνέβησαν τα ξημερώματα σε …