ΑΚΕΛ: Θυματοποίηση νέων εκπαιδευτικών που εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών

Ο επικεφαλής του γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, σε γραπτή δήλωσή του αναφέρθηκε στους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνται με αγορά υπηρεσιών και την ολοκλήρωση της έκθεσης γι’ αυτό το θέμα

«Το 2013 η Κυβέρνηση Αναστασιάδη μετέτρεψε εκατοντάδες εργαζόμενους σε προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας, σε «αυτοεργοδοτούμενους» με τη μέθοδο της «αγοράς υπηρεσιών».

Σήμερα, με αυτή την παράνομη και απαράδεχτη μέθοδο εργοδοτούνται εκατοντάδες άνθρωποι σε μια σειρά από προγράμματα όπως στα Κρατικά Ινστιτούτα Επιμόρφωσης (ΚΙΕ), στα ολοήμερα σχολεία, στα μουσικά και αθλητικά λύκεια, στα ΜΙΕΕΚ και σε άλλα προγράμματα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη θυματοποίηση εκατοντάδων, νέων κυρίως ανθρώπων, οι οποίοι πρέπει να καταθέτουν από μόνοι τους κοινωνικές ασφαλίσεις, δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και έχουν μέσο μηνιαίο εισόδημα μερικές εκατοντάδες ευρώ.

Λίγο πριν τις προεδρικές εκλογές οι κυβερνώντες δεσμεύτηκαν ότι αμέσως μετά τις εκλογές θα ασχολούνταν επιτέλους με αυτό το σοβαρό ζήτημα. Μετά τις εκλογές και τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα ΚΙΕ, οι κυβερνώντες ανέθεσαν σε εμπειρογνώμονες την ετοιμασία μιας μελέτης. Αυτή η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον Υπουργό Παιδείας.

Τώρα είναι επιτέλους η ώρα οι κυβερνώντες να λάβουν αποφάσεις. Ακρογωνιαίος λίθος αυτών των αποφάσεων θα πρέπει να είναι ο τερματισμός του παράνομου και απαράδεχτου καθεστώτος της αγοράς υπηρεσιών. Αναμένουμε άμεσα τη λήψη αποφάσεων προς αυτή τη κατεύθυνση. Το ΑΚΕΛ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να στηρίζει τον αγώνα αυτών των εκατοντάδων ανθρώπων και να ασκεί πίεση ούτως ώστε επιτέλους να αρθεί η παρανομία και η αδικία.

Μέσα σ΄ αυτά τα πλαίσια το ΑΚΕΛ θα ζητήσει στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, ενημέρωση τόσο για την έκθεση όσο και για τις προθέσεις των Κυβερνώντων.»

Check Also

Βουλή: Έκτακτη συνεδρία, στις 29 Ιουλίου

Share Twitter Σύμφωνα με ανακοίνωση της Βουλής, η έκτακτη συνεδρία της Ολομέλειας, η οποία είχε …

16χρονες απουσιάζουν από το χώρο διαμονής τους (Photos)

Share Twitter 16χρονες απουσιάζουν από το χώρο διαμονής τους (Photos) Καταγγέλθηκε στην Αστυνομία ότι ελλείπει …