ΑΚΕΛ: Θετική εξέλιξη η έναρξη της Β’ φάσης του ΓεΣΥ

Δήλωση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου ΑΚΕΛ- Αριστερά- Νέα Δυνάμεις Γιώργου Λουκαΐδη για την έναρξη της Β’ φάσης του ΓΕΣΥ

Το ΑΚΕΛ καλωσορίζει και χαιρετίζει την απόφαση μεγάλου αριθμού ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για ένταξή τους στο ΓΕΣΥ. Η θετική αυτή εξέλιξη είναι το αποτέλεσμα μεγάλων προσπαθειών για μακρύ χρονικό διάστημα όλων όσων πίστεψαν στο μονοασφαλιστικό, αλληλέγγυο χαρακτήρα που πρέπει να έχει το γενικό σύστημα υγείας της χώρας μας. Αποτελεί όμως πρωτίστως μια επιτυχία της ίδιας της κοινωνίας.

Θέλουμε με αυτή την ευκαιρία να συγχαρούμε όλους όσοι εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουμε σήμερα να μιλάμε για την εφαρμογή της δεύτερης φάσης του ΓΕΣΥ. Ιδιαίτερα συγχαίρουμε τον πρόεδρο, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους εργαζόμενους στον οργανισμό ασφάλισης υγείας που μέσα σε αντίξοες συνθήκες μπόρεσαν να υλοποιήσουν ένα πολύ φιλόδοξο στόχο. Ασφαλώς η δεύτερη φάση του ΓΕΣΥ δεν ξεκινά χωρίς προβλήματα. Μαζί όμως, συλλογικά, μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε.

Την ίδια ώρα δεν θα κουραστούμε να επαναλαμβάνουμε ότι η μεγαλύτερη πρόκληση για το ΓΕΣΥ παραμένει η ανάγκη αναβάθμισης και ουσιαστικής στήριξης του δημόσιου τομέα υγείας. Εκ του αποτελέσματος, η κυβέρνηση και ο ΟΚΥπΥ έχουν αποτύχει να υλοποιήσουν αυτήν την απαραίτητη προϋπόθεση για την ομαλή και επιτυχή εφαρμογή του ΓΕΣΥ.

Τους καλούμε για μια ακόμη φορά να αναλάβουν επιτέλους τις ευθύνες τους. Να προχωρήσουν άμεσα στην ενίσχυση των υποδομών και του εξοπλισμού, στην σωστή οργάνωση και στις δομές που απαιτούνται, στη συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού και τέλος στην αντιμετώπιση των προκλήσεων στα εργασιακά, που έπρεπε να είχαν συμφωνηθεί πριν από την έναρξη της πρώτης φάσης του ΓΕΣΥ.

Check Also

Βουλή: Ενώπιον της Ολομέλειας τα ν/σ για εικονικούς γάμους

Share Twitter Βουλή: Ενώπιον της Ολομέλειας τα ν/σ για εικονικούς γάμους Εντός δύο εβδομάδων θα …

Αστυνομία: Μέτρα για αντιμετώπιση της τροχαίας κίνησης τα Σαββατοκυρίακα

Share Twitter Αστυνομία: Μέτρα για αντιμετώπιση της τροχαίας κίνησης τα Σαββατοκυρίακα Μέτρα για την κατά …