ΑΚΕΛ: Θεσμικά εκτεθειμένο το Συμβούλιο Αποφυλάκισης

Δήλωση Άριστου Δαμιανού μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Νομικών για το Συμβούλιο Αποφυλάκισης

Οι όλοι χειρισμοί του Συμβουλίου Αποφυλάκισης Eπ’ Aδεία από την απόφαση για αποφυλάκιση με όρους του κ. Ρίκκου Ερωτοκρίτου και εντεύθεν είναι τέτοιοι που το αφήνουν ανεπανόρθωτα εκτεθειμένο. Είχαμε και έχουμε την άποψη ότι η τότε απόφαση λήφθηκε με ιδιαίτερη σπουδή, σε συνθήκες έλλειψης διαφάνειας και αυτή μας η άποψη εντείνεται και επικυρώνεται μέσα από τις δύο συνεδριάσεις της Επιτροπής Νομικών στις οποίες ήταν παρόντα μέλη του Συμβουλίου Αποφυλάκισης.

Στις 19 Σεπτεμβρίου είχαμε ζητήσει να κατατεθεί στη Βουλή η απόφαση που αφορά τον κύριο Ερωτοκρίτου. Είχε προηγηθεί αλληλογραφία του Γ.Γ. της Κ.Ε του ΑΚΕΛ και άρνηση του Συμβουλίου να δώσει τη σχετική απόφαση.

Ένα μήνα μετά η άρνηση αυτή επαναλήφθηκε και σήμερα με το επιχείρημα ότι ήθελαν να ελέγξουν τη νομιμότητα- άκουσον άκουσον- του αιτήματος μας να ζητήσουμε τη συγκεκριμένη απόφαση του Συμβουλίου αποφυλάκισης.

Θεωρούμε ότι όλη η στάση του Συμβουλίου Αποφυλάκισης το αφήνει θεσμικά εκτεθειμένο. Θεωρούμε ότι η απουσία του Προέδρου του Συμβουλίου χωρίς επίσημη ενημέρωση από μόνη της λέει πολλά.

Θα επαναλάβω ότι είπα και πριν ένα μήνα. Κάποιοι είτε θα αρχίσουν να σέβονται το Κοινοβούλιο, είτε θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου. Θα διαβουλευτούμε με το Δημοκρατικό Κόμμα για την εφαρμογή της νομοθεσίας που προνοεί για την κατάθεση εγγράφων στο Κοινοβούλιο και επαναλαμβάνω αυτό το θέμα δε θα μείνει ως έχει.

Τελεία και παύλα.

Check Also

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού

Υπ. Υγείας: Στοιχεία νοσηλειών με βάση το ιστορικό εμβολιασμού Στο πλαίσιο των προσπαθειών του Υπουργείου …

Επιστολή Χριστοφίδη, προς Γενικό Εισαγγελέα για κύκλωμα στη Κύπρο

Επιστολή Χριστοφίδη, προς Γενικό Εισαγγελέα για κύκλωμα στη Κύπρο Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης …